Επέλαση από κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά σύντομα, όπως αποδεικνύουν οι προθέσεις των κινέζικων εταιρειών.

Τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν σημαντικό μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, αυτό αποδεικνύει η συμφωνία της κινέζικης BYD με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης οχημάτων.

Ουσιαστικά, η εταιρεία θα παραλάβει 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα από τη BYD έως το 2028. Παράλληλα, οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανεβαίνουν, ενώ τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα αποσυντονίζουν τις αγορές.

Επομένως, τα φθηνότερα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποτελούν δελεαστική πρόταση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

O CEO της Stellantis προειδοποιεί για την κινέζικη «απόβαση» στην Ευρώπη

Τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ευρώπη θα δούμε ηλεκτρικά μοντέλα περισσότερων από 10 κινέζικων εταιρειών. Μάλιστα, εκτός από τη BYD, η οποία είναι ήδη στην αγορά της Ευρώπης, θα κάνουν το ντεμπούτο τους η SAIC και η Geely.

Επιπλέον, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι έως το 2025 θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη περίπου 800.000 κινέζικα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά. Σύμφωνα με την PwC, μέσα στα επόμενα χρόνια το μερίδιο στην αγορά των κινέζικων ηλεκτρικών οχημάτων θα κυμανθεί μεταξύ 3,8%-7,9%.

Ουσιαστικά, τα εν λόγω αυτοκίνητα ανήκουν σε μεγάλο ποσοστό σε μεγάλες φίρμες, όπως είναι η Tesla, η BMW και ο όμιλος Renault. Οι συγκεκριμένες εταιρείες μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα, λόγω του ανταγωνισμού και με σαφή στόχο τις χαμηλότερες τιμές. Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό από τα 800.000 αυτοκίνητα αφορά ηλεκτρικά οχήματα κινέζικων εταιρειών.

BYD Yangwang R1: «Κινεζουάν» ο Μεγαλοπρεπής!

Η κινέζικη τεχνογνωσία εντυπωσιάζει

Η γνώση των Κινέζων στην αυτοκίνηση είναι πλέον εντυπωσιακή και προσφέρει στην αγορά μοντέλα εξαιρετικών επιδόσεων. Μάλιστα, οι κινέζικες φίρμες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων.

Επιπλέον, την ηγετική παρουσία των κινέζων στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, ενισχύει η προέλευση των πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών από την Κίνα.

Κυρίαρχη η Κίνα στην παραγωγή μπαταριών

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της η BYD στον τομέα των επαγγελματικών μοντέλων. Μάλιστα, πολύ σύντομα θα δούμε στην ελληνική αγορά και τα επιβατικά της μοντέλα. Επιπλέον, τα επαγγελματικά της μοντέλα ήδη έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών επαγγελματιών. Τέλος, στις δοκιμές ασφαλείας λαμβάνουν 5 αστέρια και επομένως δεν υπάρχει λόγος αμφιβολίας ως προς την ασφάλεια που προσφέρουν.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!