Η BMW iX5 Hydrogen είναι στο… δρόμο!

Η BMW iX5 Hydrogen θα μας συστηθεί σύντομα, καθώς η BMW ξεκίνησε την παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Η BMW iX5 Hydrogen θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2022 σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο. Μάλιστα, την είδηση επιβεβαιώνει η έναρξη παραγωγής κυψελών καυσίμου υδρογόνου από τη BMW στο εργοστάσιο της στο Μόναχο.

Ουσιαστικά, η κυκλοφορία του νέου μοντέλου έχει ως στόχο τη δοκιμή και την επίδειξη. Επιπλέον, η γερμανική φίρμα θα αποκτήσει ένα ακόμη σύστημα κίνησης για το πολυτελές χαρτοφυλάκιο της.

Η επιστροφή της BMW στο Le Mans 2024 είναι… υβριδική!

Έρχεται η BMW iX5 Hydrogen!

Τα χαρακτηριστικά της BMW iX5 Hydrogen

Το νέο FCEV όχημα της BMW συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μια μπαταρία υψηλής απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα κίνησης της ΒMW iX5 Hydrogen αποδίδει 374 ίππους.

Επί της ουσίας, το εν λόγω σύστημα ενσωματώνει στην υπάρχουσα πλατφόρμα της X5 τον ηλεκτρικό κινητήρα, την κυψέλη καυσίμου και 2 δεξαμενές υδρογόνου.

Οι 2 δεξαμενές υδρογόνου των 700 bar έχουν χωρητικότητα 6 κιλά και ο ανεφοδιασμός τους διαρκεί λιγότερο από 4 λεπτά. Ακόμη, η μπαταρία του υδρογονοκίνητου μοντέλου φορτίζει τόσο από την κυψέλη καυσίμου, όσο και από το σύστημα φρεναρίσματος.

Το BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park

Τα πλεονεκτήματα των FCEV

Όπως όλα τα οχήματα κυψελών καυσίμων υδρογόνου, έτσι και η ΒMW iX5 Hydrogen έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Παράγει, δηλαδή, μόνο υδρατμούς. Επιπλέον, την αυτονομία της δεν την επηρεάζει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, αλλά ούτε και οι καιρικές συνθήκες.

abb_img
spot_img