Έρχεται η νέα Shelby Mustang S650

Η Ford ετοιμάζεται για τη μεγάλη αποκάλυψη, του νέου μοντέλου Mustang που θα βασίζεται στο Shelby Mustang S650.

Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου ένα χρόνο, προέκυψε μια φήμη που ισχυριζόταν ότι η Ford είχε ήδη αρχίσει να δοκιμάζει ένα ολοκαίνουργιο Shelby GT500 τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο. Στη συνέχεια, πριν από περίπου 2 βδομάδες, ένα αναβαθμισμένο μοντέλο S650 Mustang κατασκοπεύτηκε κοντά στο Shelby American HQ στο Λας Βέγκας.

Πλέον, η Shelby American άρχισε επίσημα να «πειράζει» την πρώτη της δημιουργία που βασίζεται στο S650, ανακοινώνοντας ότι το όχημα θα παρουσιαστεί στις 18 Απριλίου 2024. Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές ποια θα είναι η ονομασία της νέας Shelby Mustang, ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι το νέο Super Snake.

Τα χαρακτηριστικά του νέου «S650 Shelby Mustang»

Μια εικόνα teaser μας δίνει μια γεύση από το χώρο του κινητήρα, όπου ο κινητήρας 5,0 λίτρων Coyote V8 έχει τοποθετηθεί με αυτό που φαίνεται να είναι υπερσυμπιεστής Whipple. Επίσης, οι εικόνες teaser αποκαλύπτουν το παραδοσιακό σήμα Shelby σε έναν νέο κορμό πάνω στον οποίο στηρίζεται ένα φτερό από ανθρακονήματα. Αυτό εξισορροπείται από έναν μεγάλο μπροστινό διαχωριστή, ο οποίος είναι στερεωμένος σε έναν επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα που κάνει καλύτερη τη ροή του αέρα.

Η πλήρης έκταση αυτών των αναβαθμίσεων θα ανακοινωθεί σε μια δημοπρασία Barrett-Jackson αυτόν τον μήνα. Κάτι που είναι ενδιαφέρον επειδή το Shelby GT500 Super Snake 2013-2014 ανακοινώθηκε σε μια δημοπρασία BJ το 2012. Στην αποκάλυψη, πιθανότατα θα μάθουμε πώς οι νέες αλλαγές στο στυλ βελτιώνουν την αεροδυναμική. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε μια δυναμική εικόνα και μια πιο προσεκτική ματιά στην καμπίνα από σουέντ δέρμα.

Τέλος, μένει να δούμε αν θα υπάρξει ανακοίνωση για την τιμολόγηση. Αλλά, όπως είναι γνωστό τα μοντέλα Mustang με την επωνυμία Shelby είναι πάντα από τα πιο ακριβά οχήματα Ford. Οπότε περιμένουμε μικρή τιμή, καθώς οι αριθμοί παραγωγής πιθανότατα θα είναι χαμηλοί.

Πηγή: Carbuzz

 

abb_img