Έρχεται και η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας!

Η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναζητά Τεχνικό Σύμβουλο.

Ακούστε το άρθρο

Η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά. Μάλιστα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναζητά Τεχνικό Σύμβουλο για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Το συγκεκριμένο έργο, θα συνδέσει το νησί της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία και θα ωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της περιοχής.

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Σε αναζήτηση Τεχνικού Συμβούλου

Ο Τεχνικός Σύμβουλος θα εκπονήσει την προμελέτη οδοποιίας και υδραυλικών έργων. Το Υπουργείο απηύθυνε πρόσκληση στις ακόλουθες εταιρείες:

  • K.N.D. ENGINEERS O.E.
  • OBERMEYER ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
  • ΘΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε.

Μπράλος – Άμφισσα: Προσωρινή ανάδοχος η ΑΒΑΞ

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας απαιτεί έργα συνολικού μήκους 3,11 χιλιομέτρων. Αναλυτικότερα, το 1,24 θα γίνει σε επίχωμα, ενώ για τη διέλευση κάτω από το δίαυλο Λευκάδας, οι αρμόδιοι θα κατασκευάσουν υποθαλάσσια σήραγγα συνολικού μήκους 1.030 μέτρων. Μάλιστα, τα 450 μέτρα αφορούν το τμήμα κλειστής διατομής, ενώ τα 310 και 270 μέτρα τις προσβάσεις εισόδου και εξόδου αντίστοιχα

Επιπλέον, το έργο της αποκατάστασης του τοπικού οδικού δικτύου έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα. Τέλος, η προτεινόμενη μέθοδος κατασκευής μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας βασίζεται στην κατασκευή της σήραγγας εν ξηρώ, με εκσκαφή και επανεπίχωση.

Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά με τον Ε65!

Τα πλεονεκτήματα για την υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας

Η υποθαλάσσια σήραγγα θα βελτιώσει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Ακόμη, θα μειώσει το κόστος των μεταφορών και θα αναβαθμίσει τον τουρισμό. Τέλος, θα αποσυμφορήσει την είσοδο του νησιού από την κυκλοφοριακή κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

abb_img