Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Το ταξίδι Αθήνα-Λευκάδα θα γίνει πλέον αρκετά σύντομο, με το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία να είναι σχεδόν έτοιμο.

Η παράδοση της παράκαμψης της Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία θα κάνει πιο εύκολο το ταξίδι Αθήνα-Λευκάδα και είναι πολύ κοντά. Η πρόοδος του έργου έχει φτάσει πλέον σε πολύ προχωρημένα επίπεδα και αναμένουμε το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου εντός των ημερών.

Επίσκεψη στα εργοτάξια του άξονα έκανε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. Παράλληλα, ο βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, επιβεβαίωσε την παράδοση της παράκαμψης στην κυκλοφορία.

Έρχεται και η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας!

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας είναι ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων. Ξεκινά από τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό τον Κόμβο Αμβρακίας στο Σαμάρι και φτάνει μέχρι τον κόμβο Δρυμού-Λουτρακίου στη διασταύρωση για Άγιο Βάρβαρο.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο τμήμα θα παραδώσει εντός χρονοδιαγράμματος η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η οποία είναι και η ανάδοχος εταιρεία του έργου. Να σημειωθεί ότι το αρχικό του κόστος ήταν στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η παράκαμψη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή, αφού θα απαλλάξει την πόλη της Αμφιλοχίας από την κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τους θερινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει προφανώς, καθώς αμέτρητα είναι τα οχήματα που ταξιδεύουν με προορισμό τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Αττική Οδός: Ακριβότερα διόδια σε ώρες αιχμής;

Λίγο έμεινε για το Άκτιο-Αμβρακία

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία είναι ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη Δυτική Ελλάδα, με συνολικό μήκος 48,5 χιλιομέτρων. Τον Απρίλιο του 2019 δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χιλιόμετρα, από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα. Για την παράδοση της παράκαμψης της Αμφιλοχίας, απομένουν περίπου άλλα 17 χιλιόμετρα για την ολοκλήρωση του έργου.

Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά με τον Ε65!

Αθήνα-Λευκάδα μόνο σε 3 ώρες!

Τέλος, ο αυτοκινητόδρομος θα κάνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο το ταξίδι Αθήνα-Λευκάδα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις 3 ώρες. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, το έργο στο σύνολό του θα είναι έτοιμο εντός του 2023.

abb_img
spot_img