Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση της Porsche Panamera

Η Porsche εξηλεκτρίζει την Panamera, μετά την επιτυχημένη πορεία της Taycan, ενώ θα ολοκληρώσει και την εξέλιξη της ηλεκτρικής Macan.

Μία ηλεκτρική έκδοση της Porsche Panamera ίσως είναι πιο κοντά από όσο περιμέναμε. Άλλωστε, η στροφή της Porsche προς την ηλεκτροκίνηση είναι εμφανής. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα είναι ήδη σε φάση εξέλιξης της ηλεκτρικής Macan. Επιπλέον, έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός 7θέσιου, πολυτελούς και αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

Porsche: Στόχος οι 80.000 ηλεκτρικές Macan το χρόνο!

Η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Panamera

Η ηλεκτρική έκδοση της Porsche Panamera δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου αποτελούν bestseller στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Porsche θα τοποθετήσει το νέο μοντέλο πάνω από την Taycan, στη γκάμα της.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μήκος 5,2 μέτρα και το μεταξόνιο του θα φτάνει τα 3,1 μέτρα. Ακόμη, θα διαθέτει τεχνολογία μπαταριών 800V και θα κυκλοφορεί σε εκδόσεις με έναν ή δύο κινητήρες. Τέλος, η Porsche θα στηρίξει την κατασκευή του στην πλατφόρμα «Scalable Systems Platform» (SSP).

Η Porsche σχεδιάζει κινητήρα υδρογόνου!

Συνύπαρξη ηλεκτρικής και συμβατικής έκδοσης

Η συμβατική έκδοση της Panamera θα συνυπάρξει εμπορικά με την αμιγώς ηλεκτρική. Όπως θα συμβεί δηλαδή και στην περίπτωση της ηλεκτροκίνητης Macan. Ωστόσο, το λανσάρισμα των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων θεωρείται ανεξάρτητο και αυτοτελές από τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες.

Τέλος, η ανανέωση της Panamera θα λάβει χώρα κατά το τέλος του 2023 και η ηλεκτρική της έκδοση θα κυκλοφορήσει το 2025.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!