Ερντογάν καλεί… Έλον Μασκ για Tesla Gigafactory στην Τουρκία

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε τον Έλον Μασκ στη Νέα Υόρκη και του ζήτησε να επενδύσει στην Τουρκία, για την κατασκευή εργοστασίου της Tesla.

Η Τουρκία είναι μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο της Tesla, όπως δήλωσε ο Έλον Μασκ. Ο CEO της αμερικάνικης μάρκας ήταν καλεσμένος του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση μεταξύ τους έλαβε χώρα στον ουρανοξύστη Turkish House, στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο Μασκ είχε μαζί του έναν από τους γιους του.

Οι δύο ισχυροί άνδρες συζήτησαν διάφορα θέματα, όπως τα επιτεύγματα τεχνολογίας της Τουρκίας, το όραμα του για ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου κ.α. Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε ήταν το κάλεσμα του Ενρτογάν προς τον Μασκ για την κατασκευή νέου Tesla Gigafactory επί τουρκικού εδάφους.

Tesla: Ένα Robotaxi Concept στη βιογραφία του Έλον Μασκ

Έρντογαν και Έλον Μασκ μίλησαν για εργοστάσια και… τεχνητή νοημοσύνη

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι πολλές εταιρείες από την Τουρκία συνεργάζονται ήδη με την Tesla και πως η χώρα θα πρέπει να αποτελεί εκ των βασικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο της εταιρείας.

Επιπλέον, τόνισε πως η χώρα είναι ανοιχτή σε ενδεχόμενη συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και τη Starlink, της εταιρείας SpaceX, που ανήκει στον Μασκ. Μάλιστα, προσκάλεσε τον Μασκ στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας TEKNOFEST, το οποίο θα λάβει χώρα στη Σμύρνη, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Ο Έλον Μασκ «κράζει» το Tesla Cybertruck… μέσω e-mail!

Προς αναζήτηση τοποθεσίας για νέο εργοστάσιο

Σήμερα, η Tesla διαθέτει 6 εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό, στην βόρεια πολιτεία Nuevo Leon. Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η μάρκα θα επιλέξει πιθανότατα μία νέα πολιτεία μέχρι το τέλος του 2023.

Επίσης, η εταιρεία αναζητά τοποθεσίες στον Καναδά εδώ και κάποια χρόνια, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις για νέα εργοστάσια σε Ινδία και Γαλλία.

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ στην… Ελλάδα!

20 εκατομμύρια Tesla μέχρι το 2030

Να σημειώσουμε πως η Tesla χρειαστεί περισσότερα εργοστάσια για την παραγωγή περισσότερων αυτοκινήτων, καθώς έχει μεγάλους στόχους για το μέλλον. Ειδικότερα, στοχεύει στην παραγωγή 20 εκατομμυρίων οχημάτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για να δούμε, πόσο πιθανό είναι ένα μελλοντικό εργοστάσιο στην Τουρκία;

abb_img
spot_img