Έτοιμη για… απογείωση η Stellantis!

Έτοιμη να κατακτήσει και τους αιθέρες, η Stellantis ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος eVTOL, σε συνεργασία με την Archer Aviation.

Η Stellantis ξεκινά μία νέα συνεργασία με την Archer Aviation, στη νέα μονάδα παραγωγής στο Covington της Γεωργίας. Εκεί, το 2024 οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος eVTOL, με την ονομασία Midnight. Φυσικά, το αεροσκάφος θα έχει τις προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλές, βιώσιμο και να προσφέρει αθόρυβες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις, το Midnight θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο σχεδόν μισού τόνου, με τέσσερις επιβάτες, συν τον πιλότο. Από πλευράς αυτονομίας, το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση έως 160 χιλιόμετρα. Ωστόσο η εταιρείες υποστηρίζουν, ότι το μοντέλο θα προσφέρει ταξίδια των 30 χιλιομέτρων περίπου, φορτίζοντας για περίπου 10 λεπτά.

Aerus: Παραγγελία 30 ηλεκτρικών αεροπλάνων Alice

Stellantis: Έτοιμη για… απογείωση

Οι στόχοι της Stellantis και της Archer Aviation με το Midnight

Αυτή η συνεργασία θα αξιοποιήσει τις αντίστοιχες δυνάμεις και ικανότητες κάθε εταιρείας, για να φέρει στην αγορά το αεροσκάφος Midnight. Αρχικά, η Archer Aviation θα δημιουργήσει μία παγκόσμιας κλάσης ομάδα ειδικών eVTOL, ηλεκτροκίνησης και πιστοποίησης.

Από την άλλη πλευρά, η Stellantis θα προσφέρει προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία κατασκευής, έμπειρο προσωπικό και κεφάλαιο στη συνεργασία. Μάλιστα, αυτός ο συνδυασμός θα επιτρέψει την ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής του αεροσκάφους.

Έτσι, η Archer Aviation να ενισχύσει την πορεία της προς την εμπορευματοποίηση, αποφεύγοντας τεράστιες δαπάνες κατά τη φάση της κατασκευής. Επιπλέον, η Stellantis θα παράγει μαζικά το αεροσκάφος eVTOL της Archer Aviation, ως αποκλειστικός κατασκευαστής.

Volocity: Ένα ιπτάμενο ταξί πετάει στο Παρίσι

Stellantis: Έτοιμη για… απογείωση

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε:

«Υπάρχει στενή συνεργασία με την Archer Aviation τα τελευταία δύο χρόνια. Μου προκαλεί εντυπωσιασμό η εφευρετικότητα και η ακλόνητη δέσμευσή τους να προσφέρουν. Η εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Archer δείχνει πώς η Stellantis ξεπερνά τα όρια για να παρέχει βιώσιμη κινητικότητα, από το δρόμο προς τον ουρανό. Η υποστήριξη της Archer Aviation με την τεχνογνωσία μας στην κατασκευή, είναι ένα παράδειγμα πως η Stellantis θα ηγηθεί του τρόπου με τον οποίο κινείται ο κόσμος».

O CEO της Stellantis προειδοποιεί για την κινέζικη «απόβαση» στην Ευρώπη

Τέλος, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Archer Aviation, Adam Goldstein τόνισε:

«Η συνεχής αναγνώριση της προόδου της Archer από την Stellantis προς την εμπορευματοποίηση και η σημερινή δέσμευση σημαντικών πόρων για την κατασκευή του αεροσκάφους Midnight μαζί μας, τοποθετούν την Archer σε ισχυρή θέση για να είναι πρώτη στην αγορά. Οι δύο εταιρείες κάνουν μαζί αυτά τα σημαντικά βήματα για να πραγματοποιήσουν μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά σε μια γενιά ώστε να επαναπροσδιορίσουν τις αστικές μεταφορές».

abb_img
spot_img