Ευρωπαϊκοί πόροι 400 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το χρηματοδοτικό «εργαλείο» που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιχειρήσει να αντλήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιδοτήσει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ως γνωστόν, το εν λόγω πρόγραμμα που σχετίζεται με την επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ολοκληρώνεται στα τέλη του 2021.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην επιμήκυνση του προγράμματος και αυτό θα καταστεί εφικτό, μόνο εφόσον βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησής του.

Διαβάστε: Αναλυτικός «οδηγός» για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του σε συνέδριο του Economist, έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για άντληση κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα αποδοθεί στην πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στη νέα ηλεκτρική εποχή που αρχίζει και στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο βασικός στόχος που έχει τεθεί είναι ο εξής: ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα το 2030 στην Ελλάδα, να είναι ηλεκτρικά.

abb_img
spot_img