Εξερευνώντας τη Σελήνη με το… Toyota Baby Lunar Cruiser!

Το Calty Design Research της Toyota οραματίστηκε το μέλλον και σχεδίασε το ηλεκτρικό Baby Lunar Cruiser για ανέμελες βόλτες στη… Σελήνη.

Το FJ40 Land Cruiser ενέπνευσε το στούντιο σχεδιασμού της Toyota, Calty Design Research και δημιούργησε ένα ηλεκτρικό όχημα με το βλέμμα στο… μέλλον. Ο λόγος για το Toyota Baby Lunar Cruiser, το οποίο είναι ιδανικό για τα κακοτράχαλα εδάφη στη Γη και… όχι μόνο.

Η ομάδα σχεδιασμού του Calty Design Research, δημιούργησε το φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα με αφορμή την 50η επέτειο του στούντιο με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ανέθεσε στους εργαζόμενους του κέντρου να δημιουργήσουν ένα concept όχημα για το μέλλον και ιδού το αποτέλεσμα.

Η Toyota θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες της LG Energy

Γνωρίζοντας τη Σελήνη με… Toyota Baby Lunar Cruiser!

Toyota Baby Lunar Cruiser όπως λέμε FJ40 Land Cruiser

Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι της Toyota συνδύασαν στοιχεία από το πραγματικό Lunar Cruiser Concept μαζί με την ιστορία της ιαπωνικής μάρκας. Όπως αναφέραμε, το Toyota Baby Lunar Cruiser έχει πολλές ομοιότητες με το FJ40 Land Cruiser. Και προφανώς είναι ένα όχημα με τετρακίνηση.

Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πλέον γεγονός!

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την εμφάνισή του, το αμάξωμα του οχήματος είναι ένας γυάλινος θόλος, με εξαιρετική ορατότητα προς τα έξω. Επιπλέον, ξεχωρίζουν τα ψηφιακά γράμματα «Toyota», τα οποία ενισχύουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και ο πρόβολος του οχήματος.

Στην οροφή υπάρχουν ράγες για μεταφορά επιπλέον φορτίου. Χαμηλότερα δε, οι τροχοί δεν έχουν… αέρα. Ωστόσο, καλύπτουν τους ηλεκτρικούς κινητήρες, κάνοντας το όχημα να κινείται με ευκολία πάνω από κάθε έδαφος.

Toyota: Ετοιμάζει μπαταρίες με αυτονομία έως 1.500 χιλιόμετρα

Ο πρόεδρος του Calty Design Research, δήλωσε:

«Η Καλιφόρνια είναι ένα νεανικό, ζωντανό επίκεντρο φρέσκων ιδεών που έχει τρομερή κουλτούρα αυτοκινήτων και η λαμπερή κινηματογραφική βιομηχανία ενέπνευσε το κέντρο Calty Design Research να δημιουργεί καινοτόμα σχέδια και να δημιουργεί νέες τάσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να υπερβαίνουμε τα όρια στο κομμάτι του σχεδιασμό των αυτοκινήτων».

Toyota: Αυτοκίνητα δια χειρός… τεχνητής νοημοσύνης όχημα;

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η μάρκα υπέγραψε συμφωνία το 2019 με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης για την κατασκευή ενός νέου Σεληνιακού οχήματος. Προφανώς, το πλάνο για αυτό είναι να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ήταν δυνατή η σχεδίαση ενός rover, το οποίο θα ήταν ικανό να ταξιδέψει για περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα. Και μάλιστα με τη χρήση τεχνολογίας κυψελών. Λέτε το εν λόγω όχημα να είναι το Toyota Baby Lunar Cruiser;

abb_img
spot_img