Η Toyota θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες της LG Energy

Η LG Energy θα προμηθεύει την Toyota με μπαταρίες ιόντων λιθίου για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Toyota, των οποίων η κατασκευή θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, θα φέρουν μπαταρίες με την υπογραφή της LG Energy. Πρόσφατα, οι 2 εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία, σφραγίζοντας την μεταξύ τους συνεργασία για προμήθεια μπαταριών.

Η κορεάτικη εταιρεία επενδύει ένα ποσό μαμούθ στις εν λόγω εγκαταστάσεις. Στόχος, η δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής για μπαταρίες και μονάδες μπαταριών, αποκλειστικά για την Toyota.

Το Toyota Hilux με υδρογόνο είναι πλέον γεγονός!

Πώς θα βοηθήσει η LG Energy την Toyota;

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της σύμβασης η LG θα προμηθεύει μονάδες μπαταριών αυτοκινήτων με ετήσια χωρητικότητα 20 GWh. Οι μονάδες μπαταριών είναι από κυψέλες υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο και η παρασκευή τους θα λαμβάνει χώρα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι καινοτόμες λύσεις ισχύος θα υποστηρίξουν την σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα συναρμολογηθεί στην Toyota Motor Manufacturing Kentucky το 2025. Επίσης, η συμφωνία θα συμβάλλει στην υποστήριξη του πλάνου της Toyota, η οποία φιλοδοξεί να προσφέρει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως.

Από 29.130 ευρώ το νέο Toyota C-HR στην Ελλάδα

Μία επένδυση δισεκατομμυρίων

Για την εκπλήρωση της συμφωνία προμήθειας, η LG Energy Solution θα επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις της στο Μίσιγκαν. Ειδικότερα, η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής για κυψέλες και μονάδες μπαταριών αποκλειστικά για την ιαπωνική μάρκα.

Ακόμη, η συμφωνία ορόσημο αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενιαία συμφωνία προμήθειας της LG Energy Solution, εκτός συμφωνιών κοινοπραξίας. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει 8 εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών που λειτουργούν ή είναι υπό κατασκευή στη Βόρεια Αμερική.

Toyota: Αυτοκίνητα δια χειρός… τεχνητής νοημοσύνης

Τέλος, ο CEO της Toyota Motor North America, Tetsuo Ogawa, δήλωσε:

«Στην Toyota, στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το να έχουμε ασφαλείς προμήθειες μπαταριών ιόντων λιθίου σε κλίμακα, με μία μακροπρόθεσμη σχέση για την υποστήριξη της Toyota για τα BEV στη Βόρεια Αμερική, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των σχεδίων παραγωγής και μείωσης του άνθρακα. Σε συνεργασία με την LG Energy Solution, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα που θα παρέχουν την απόδοση και την ποιότητα που περιμένουν οι πελάτες μας».

abb_img
spot_img