Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο, plug-in υβριδικό, 7θέσιο Ford Explorer στην Ελλάδα με 457 ίππους και 825 Nm ροπής

Το Ford Explorer Plug-In Hybrid καταφέρνει να συνδυάζει με τον πιο ιδανικό τρόπο τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων.

Με την ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με κορυφαία για την κατηγορία αυτονομία κίνησης με μηδενικές εκπομπές σε αστικό περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις, αλλά και την απαραίτητη ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο προηγμένος και πανίσχυρος κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Συνδυάζει τον προηγμένο 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία γεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Έτσι αποδίδει συνδυαστικά ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm.

Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid
Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid

Παράλληλο υβριδικό σύστημα για μέγιστη δύναμη

Η παράλληλη υβριδική διάταξη του υβριδικού συστήματος του νέου Ford Explorer επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το νέο Explorer χρειάζεται χρόνο μόλις 6,0 δευτερολέπτων επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το επιβλητικό SUV της Ford μπορεί να ταξιδεύει αμιγώς με την αρωγή ρεύματος.

Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν κάθε φορά την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας, με τη βοήθεια των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge.

Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid θα διατίθεται στη χώρα μας στην σπορτίφ έκδοση ST-Line με ιδιαίτερο εξωτερικό στυλ που του δίνει μια δυναμική προσωπικότητα, αλλά και στην έκδοση Platinum που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία χρωμίου στις εξωτερικές επιφάνειες με την κομψότητα ενός υπερπολυτελούς εσωτερικού με ένθετα από γνήσιο ξύλο.

abb_img
spot_img