Φόρος βενζίνης για… ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Τέξας

Στο Τέξας των ΗΠΑ, όσοι κατέχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταβάλλουν ετησίως 200 δολάρια ως φόρο… βενζίνης.

Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει… λογική. Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη Πολιτεία των ΗΠΑ, θέλει να «τιμωρήσει» κατά κάποιον τρόπο, όσους έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιβάλλοντάς τους ετήσιο φόρο… βενζίνης.

Όχι, αυτή η είδηση δεν αποτελεί κάποιοι είδους φάρσα, ούτε είναι κάποιο τρολ, αλλά η πραγματικότητα. Η Πολιτεία του Τέξας εξετάζει τη φορολογική επιβάρυνση των κατόχων ηλεκτρικών, με το νομοσχέδιο να χρειάζεται την έγκριση του Κυβερνήτη για να ισχύσει.

Θα αναρωτιέστε, μα πώς είναι δυνατόν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πρέπει να πληρώσει φόρο βενζίνης; Και είναι απολύτως λογικό. Ωστόσο, στο Τέξας μπορεί να συμβεί και όπως όλα δείχνουν… θα συμβεί.

Τα καύσιμα ακριβαίνουν; Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανεβαίνουν!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καλύψουν τις… «τρύπες»

Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος που θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, καλεί όσους έχουν στην κατοχή τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα να καταβάλλουν ετησίως 200 δολάρια. Ο εν λόγω φόρος έρχεται ως «αντίβαρο» στη μείωση των θερμικών αυτοκινήτων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους φόρους.

Τα χρήματα που συλλέγει κάθε χρόνο η κυβέρνηση της Πολιτείας από την φορολόγηση των καυσίμων είναι τεράστια. Προφανώς, με την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα υπάρξει μείωση των χρημάτων από τους φόρους για τα συμβατικά.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα, πηγαίνουν για την συντήρηση του οδικού δικτύου και η μείωση τους θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μόλις 12% οι DC φορτιστές στην Ευρώπη

200 δολάρια δεν τα λες και λίγα

Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν με το νομοσχέδιο, αν και θεωρούν ότι το ποσό των 200 δολαρίων είναι κάπως υψηλό, όταν ένα μέσο αυτοκίνητο «καταβάλλει» ετησίως 70 δολάρια.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου δηλώνουν ότι συνήθως οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων είναι κυρίως εύποροι. Συνεπώς, το εν λόγω ποσό δεν θα τους φανεί υψηλό. Φοβερή λογική!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι είναι το… frunk;

Πέρασε παμψηφεί από τη Βουλή του Τέξας

Το νομοσχέδιο έχει λάβει έγκριση από τη Βουλή του Τέξας με συντριπτική πλειοψηφία: 145 ψήφους υπέρ και καμία κατά.

Τέλος, αυτή την… εξαιρετική ιδέα εξετάζουν και άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ. Προς το παρόν, στη Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αλλά, αν ανέβουν κι άλλο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών, όλα είναι πιθανά.

abb_img