Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι είναι το… frunk;

Η απουσία του θερμικού κινητήρα, έχει δημιουργήσει έναν δεύτερο χώρο αποσκευών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εν ονόματι... frunk (front trunk).

Πριν την ηλεκτροκίνηση, μεγάλος ντόρος γινόταν στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες σχετικά τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών. Ωστόσο, στις μέρες μας τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.

Το λεγόμενο frunk (από την ένωση των λέξεων front trunk) προσφέρει έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το εμπρός καπό! Αυτό το επιπλέον πορτμπαγκάζ έχει δημιουργήσει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές και στους εχθρούς των ηλεκτρικών οχημάτων.

Προσοχή όταν μεταφέρετε ψώνια γιατί έχει πρόστιμο!

Προϋπήρχαν τα εμπρός… πορτμπαγκάζ

Όπως ήδη αναφέραμε, δεν έχουν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα αποθηκευτικό χώρο στο μπροστινό τμήμα τους. Η έλλειψη αυτή, πέρα από το κατασκευαστικό του θέματος, δεν επηρεάζει σημαντικά τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αφού δεν είναι κάτι συνηθισμένο για το αγοραστικό κοινό τους, δεν θα τους λείψει.

Βέβαια, δεν μπορούμε να αμελήσουμε το γεγονός ότι το εμπρός πορτμπαγκάζ αυξάνει την πρακτικότητα. Για παράδειγμα, η Ford τονίζει ότι βοηθάει στη μεταφορά τροφίμων ή εργαλείων. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο διαθέτει και τάπα αποστράγγισης, ώστε ο οδηγός να τον ξεπλένει εύκολα.

Προφανώς, η ιδέα του εμπρόσθιου χώρου αποσκευών δεν είναι καινούργια! Μοντέλα με κινητήρες στο πίσω μέρος, όπως η Porsche 911, την έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ο κάτοχος απολαμβάνει 2 αποθηκευτικούς χώρους.

Γιατί μας «λέει αντίο» η ρεζέρβα των αυτοκινήτων;

Πρακτικότητα σε όλα τα επίπεδα

Σε μερικά μοντέλα, ο εμπρόσθιος χώρος αποσκευών είναι πραγματικά τεράστιος! Στο Ford F-150 Lightning, ο χώρος μπροστά αγγίζει τα 400 λίτρα. Απόλυτα τετραγωνισμένος για τη βέλτιστη εκμετάλλευσή του, με 4 πρίζες παροχής ρεύματος και 2 θύρες USB, με ισχύ 2,4 kW. Με λίγα λόγια, ένας χώρος αποσκευών, τον οποίο πολλά οικογενειακά hatchback ζηλεύουν!

Όποια και αν είναι η άποψή σας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν μπορείτε να αγνοήσετε την πρακτικότητα που προσφέρει ο εμπρόσθιος χώρος αποσκευών. Σαφώς δεν υπάρχει σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, ωστόσο όσα διαθέτουν, εξυπηρετούν σημαντικά τους κατόχους τους.

Editorial