Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη NASA!

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνει ταχύτερη, εάν υιοθετήσουμε μία τεχνική που αναπτύχθηκε από τη NASA για χρήση στο διάστημα.

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η διάρκεια της αποτελούν μία από τις δυσκολίες της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, η φόρτιση στο 80% ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ταχυφορτιστή διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά.

Αντίθετα, ο ανεφοδιασμός σε ένα πρατήριο καυσίμων έχει διάρκεια λίγων λεπτών. Επιπλέον υπάρχουν και οι αργοί φορτιστές, οι οποίοι φορτίζουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα σε 2 ή 3 ώρες.

Επομένως, η ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αναγκαία. Τη λύση του προβλήματος ίσως δώσει η NASA, η οποία ανέπτυξε μία τεχνική για χρήση στο διάστημα.

Σταθμοί φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα στην ΕΕ!

Η NASA δίνει τη λύση

Η NASA προχώρησε στην ανάπτυξη μίας τεχνικής φόρτισης για χρήση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το εν λόγω εγχείρημα αφορά μία τεχνική ψύξης, η οποία στοχεύει στη διατήρηση της θερμοκρασίας ορισμένων ηλεκτρικών συστημάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Ουσιαστικά, η NASA πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο την πενταπλάσια απόδοση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ηλεκτρικά συστήματα. Η τεχνολογία ψύχει καλώδια που φέρουν υψηλά φορτία και διευκολύνει τη ταχύτερη ροή ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτά.

Το «Subcooled flow boiling», όπως το ονομάζει η NASA, περιορίζει την υπερθέρμανση των εξαρτημάτων. Τέλος, η NASA ανέπτυξε τη συγκεκριμένη τεχνική για την παροχή γρήγορης ενέργειας για μακρινές αποστολές.

Επαγωγική φόρτιση χωρίς καλώδια!

Για ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η τεχνογνωσία της NASA θα μείωνε την ταλαιπωρία στους αυτοκινητόδρομους κάνοντας ταχύτερη τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνική θα μείωνε επίσης την αναμονή του οδηγού λόγω της φόρτισης άλλων αυτοκινήτων πριν από αυτόν.

Βραδινή φόρτιση ηλεκτρικών: Κίνδυνος για το δίκτυο

Ακόμη, με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη για την υποδομή οικιακής φόρτισης θα ήταν μικρότερη, ειδικά αν η εν λόγω τεχνολογία ήταν ευρέως διαθέσιμη και οικονομικά προσιτή.

Οι ταχυφορτιστές της NASA θα μείωναν εντυπωσιακά τη διάρκεια της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, θα αποτελούσαν ένα κίνητρο για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκίνητου. Εν ολίγοις, θα αντιμετώπιζαν ένα από τα βασικότερα εμπόδια εδραίωσης της ηλεκτροκίνησης.

abb_img
spot_img