Γαλλία: Εταιρείες αυτοκινήτων προωθούν το περπάτημα και την ποδηλασία

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων, στη Γαλλία αποποιούνται την ευθύνη , προτείνοντας το περπάτημα ή το ποδήλατο, αντί του αυτοκινήτου.

Ένας νέος νόμος στη Γαλλία θα απαιτεί σύντομα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμπεριλάβουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στις διαφημίσεις τους, η οποία θα ενθαρρύνει τις πιο ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές μεταφορές, όπως το περπάτημα, την ποδηλασία ή τη δημόσια συγκοινωνία.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα απαιτεί να συμπεριλαμβάνεται μία από τις παρακάτω τρεις δηλώσεις σε όλες τις διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις επιλογές είναι:

  • Για σύντομες διαδρομές περπάτημα ή το ποδήλατο
  • Carpooling
  • M.M.M (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)

Το Παρίσι θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης

Η Γαλλία έχει κάνει σημαντικές κινήσεις για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στον τομέα των μεταφορών

Μια από τα τρεις επιλογές θα είναι απαραίτητο να αναγράφεται σε οποιαδήποτε μορφή διαφήμισης. Συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής, της έντυπης, της ραδιοφωνικής ή της διαφήμισης στην τηλεόραση. Η δήλωση θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη ή, στην περίπτωση του ραδιοφώνου, να είναι ξεκάθαρη στο τέλος της διαφήμισης.

Η μη συμπερίληψη της δήλωσης αποποίησης ευθύνης θα μπορούσε να επιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες πρόστιμο έως και 50.000 €.

Η Γαλλία έχει κάνει αρκετές κινήσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών. Αλλά και τη βελτίωση της ενεργειακής της απόδοσης.

Η χώρα έχει ανακοινώσει την απαγόρευση της πώλησης όλων των οχημάτων με βενζίνη και ντίζελ έως το 2040. Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει αυτή την προθεσμία έως το 2030 στην πόλη και έχει επίσης προτείνει την απαγόρευση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ένα «καταφύγιο» για ποδηλάτες και πεζούς.

Η υπουργός της οικολογικής μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, σημείωσε:

«Η απαλλαγή από τις μεταφορές με άνθρακα δεν σημαίνει απλώς τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Σημαίνει επίσης χρήση, όταν είναι δυνατόν, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή ποδηλασίας».

Ουσιαστικά πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιτρέπεται στις εταιρείες αλκοόλ και καπνού να πωλούν τα προϊόντα τους που πρέπει να συμπεριλαμβάνουν δήλωση αποποίησης για τη δημόσια υγεία.

Αυτή η νομοθεσία προβλέπει τη νομική απαίτηση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για  εκπαίδευση του κοινού σχετικά με καθαρότερες, πιο αποτελεσματικές και πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!