ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ιστορική συμφωνία με τη Masdar για εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η συμφωνία αξίας 3,2 δισ. ευρώ μεταξύ Masdar - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνιστά τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ σημαντική είδηση έγινε γνωστή σήμερα από τον κλάδο της ενέργειας. Η εταιρεία Abu Dhabi Future Energy PJSC – Masdar ή πιο απλά Masdar ανακοίνωσε πως ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και λοιπούς μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., προκειμένου να αποκτήσει το 67% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Αφού λάβει χώρα η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής, η Masdar θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση όλων των μετοχών της εταιρείας. Η συμφωνία μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Masdar γράφει ιστορία όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα. Ο λόγος είναι πως η συναλλαγή και η προσφορά της Masdar αντιστοιχούν σε συνολική αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 2,4 δισ. ευρώ και επιχειρηματική αξία 3,2 δισ. ευρώ. Έτσι, αποτελεί τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παράλληλα, συνιστά μια από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΑΔΜΗΕ: Επενδύει και η Meridiam στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Cars Electric

Στόχος της Masdar η ανάπτυξη 100 GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

Η Masdar αποτελεί μια μεγάλη δύναμη παγκοσμίως στον τομέα των ΑΠΕ και ταυτόχρονα ηγέτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συγκεκριμένη συμφωνία καταδεικνύει την πρόθεση της Masdar να επενδύσει σε μεγάλη κλίμακα στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης και της Ελλάδας. Εξάλλου, ο στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη παγκόσμιου χαρτοφυλακίου 100 GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030.

Sunlight: Επέκταση προς την αγορά της Ισπανίας – Cars Electric

Το πλάνο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τα επόμενα χρόνια

Όσον αφορά την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, το αναπτυξιακό της πλάνο στοχεύει σε 6 GW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ έως το 2030. Επομένως, η συμφωνία με τη Masdar θα συμβάλει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, η συμφωνία υποδηλώνει την πίστη της Masdar προς τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας. Αναφορικά με τη διοίκηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Εκτελεστικός Πρόεδρος θα παραμείνει ο Γιώργος Περιστέρης και Διευθύνων Σύμβουλος ο Εμμανουήλ Μαραγκουδάκης.

Κίνα: Αντιδράσεις για τους νέους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ στα κινεζικά EVs – Cars Electric

Οι δηλώσεις του Προέδρου και CEO του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Περιστέρη

Ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, δήλωσε: «Η συμφωνία μας με την Masdar αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της πολύ μεγάλης αξίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς εκατοντάδων ανθρώπων εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αποτελεί δε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και τις προοπτικές της. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι ο κορυφαίος επενδυτής ΑΠΕ στην Ελλάδα και βασικός πυλώνας της εθνικής προσπάθειας για μετάβαση σε ένα μέλλον με καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια για όλους. Ένα μέλλον με μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία για τη χώρα μας, βασισμένη σε καθαρή ενέργεια που θα παράγεται στον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.»

abb_img