Γερμανία: Όχι στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Η Γερμανία είναι αντίθετη στην απαγόρευση πώλησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035, όπως ορίζει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την αντίθεση της σχετικά με την απαγόρευση πώλησης των θερμικών κινητήρων από το 2035 εξέφρασε η Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών της ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συμβαδίσει με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε την σημασία των συμβατικών αυτοκινήτων σε ορισμένες εφαρμογές, εξηγώντας έτσι τη διαφωνία της χώρας με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση.

Απαγόρευση θερμικών κινητήρων: Ποιες εταιρείες είναι θετικές;

Η Γερμανία λέει όχι!

Αν και η Γερμανία κρατά αρνητική στάση σχετικά με την απαγόρευση πώλησης των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες, παραμένει σημαντική αγορά για τα ηλεκτρικά. Παράλληλα, η χώρα είναι υπέρ της χρήσης συνθετικών καυσίμων από τα αυτοκίνητα με τους θερμικούς κινητήρες.

Συγκεκριμένα, στοχεύει στην απαγόρευση χρήσης των ορυκτών καυσίμων και την προώθηση των συνθετικών. Μάλιστα, τα συνθετικά καύσιμα συμβάλλουν κατά πολύ στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσημο: Το 2035 η απαγόρευση των θερμικών κινητήρων!

Ο Υπουργός Μεταφορών, Volker Wissing, δήλωσε σχετικά με τα συνθετικά καύσιμα και την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση:

«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρική κινητικότητα ή την κινητικότητα υδρογόνου για το μέλλον. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αρκετά ηλεκτρικά οχήματα. Πρέπει, επομένως, να κλιμακώσουμε τη διαθεσιμότητά τους. Θέλουμε, λοιπόν, να επιτρέψουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ακόμη και μετά το 2035, μόνο εάν τα αυτοκίνητα αυτά καταναλώνουν αποκλειστικά συνθετικά καύσιμα».

Ποιοι λένε «όχι» στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων το 2035;

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη μείωση κατά 100% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2035. Αυτή, λοιπόν, η πρόταση επιβάλλει την απαγόρευση της πώλησης των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερική καύσης από το 2035 και έπειτα.

Editorial