Γυρισμένα χιλιόμετρα: Τι πρέπει να κάνετε;

Όσοι αναζητούν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο φοβούνται ιδιαίτερα τα γυρισμένα χιλιόμετρα και το CarsElectric.gr σας ενημερώνει για όλα.

Ακούστε το άρθρο

Τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι η… αχίλλειος πτέρνα για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, με την παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων να παραμένει στάσιμη, η ζήτηση για μεταχειρισμένα αγγίζει τα ύψη.

Ωστόσο, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετοί επιτήδειοι, οι οποίοι προσφέρουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα. Προφανώς, αυτό είναι κάτι παράνομο, όμως είναι μία σχετικά απλή διαδικασία, η οποία ανεβάζει κατά πολύ το κέρδος του επιτήδειου πωλητή.

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Αύξηση των πωλήσεων!

Τι ορίζει η εγκύκλιος 77465/902 – 21/10/2019 για τα γυρισμένα χιλιόμετρα;

Η εν λόγω εγκύκλιος για τα γυρισμένα χιλιόμετρα αναφέρει ρητά:

  • Παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση από τα ΚΤΕΟ, αναγραφής του ιστορικού των χιλιομετρικών ενδείξεων στα δελτία ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος λαμβάνει γνώση επ’ αυτού.
  • Κανείς δεν απαγορεύει πλέον τον έλεγχο ΚΤΕΟ σε όχημα με εμφανείς ενδείξεις παραποίησης στο ιστορικό του. Τα στοιχεία θα αναγράφονται στο Δελτίο ΚΤΕΟ, δίχως περαιτέρω ταλαιπωρία για τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Δηλαδή, να πρέπει να προσθέσει χιλιόμετρα και μετά να περάσει εκ νέου από έλεγχο, όπως ίσχυε στο παρελθόν.
  • Παραμένει σε ισχύ η προοπτική άσκησης διώξεων από κάθε θιγόμενο τελικό ιδιοκτήτη μεταχειρισμένου οχήματος.
  • Δεν θα υπάρχει η υποχρέωση επαναφοράς των χιλιομετρικών ενδείξεων, σύμφωνα με τον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού που ίσχυε στο παρελθόν.

Στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Σαφώς και ο νέος και δυστυχώς εξαπατημένος ιδιοκτήτης, μπορεί να κυνηγήσει νομικά τον πωλητή. Δυστυχώς όμως είναι μία επίπονη διαδικασία, αφού θα πρέπει να βρεθεί ποιος επενέβη στον ολικό χιλιομετρητή. Επομένως, πρέπει πριν την αγορά του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει, να ψάξετε ενδελεχώς το ιστορικό του.

Η μεταβίβαση οχήματος είναι πιο εύκολη από ποτέ

Καθυστέρησες το ΚΤΕΟ; Δες τι θα πληρώσεις!

Όπως είναι γνωστό, οι κάτοχοι οχημάτων είναι υποχρεωμένοι σε συγκεκριμένα διαστήματα, να διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο του οχήματος στο ΚΤΕΟ. Αυτό, πέρα από το ότι ξεσκεπάζει τα γυρισμένα χιλιόμετρα, διατηρεί και τον στόλο οχημάτων πιο ασφαλή.

Επιπλέον, το ύψος των προστίμων, σε περίπτωση καθυστέρησης του ελέγχου KTEO, ποικίλει ανάλογα την κατηγορία του εκάστοτε οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Έως 30 ημέρες: 16 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
  • Άνω των 6 μηνών: 65 ευρώ
abb_img