Η Alfa Romeo προτείνει απολαυστικές διαδρομές!

Η Alfa Romeo προτείνει τις πιο απολαυστικές διαδρομές του κόσμου, για οδήγηση με μοντέλα όπως η Stelvio και η Tonale.

Κάποια από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου για απολαυστική οδήγηση, προτείνει η Alfa Romeo. Μάλιστα, ανάμεσα στις πιο απολαυστικές διαδρομές που αναφέρει η ιταλική φίρμα ξεχωρίζει και μία ελληνική.

Προφανώς, οι συγκεκριμένες διαδρομές ξεχωρίζουν για το φυσικό κάλλος, αλλά και το… οδηγικό ενδιαφέρον που προσφέρουν.

Στην Ελλάδα και επίσημα η νέα Alfa Romeo Tonale!

1. Stelvio Pass, Ιταλία

Το Stelvio Pass στις Άλπεις προσφέρει ένα δραματικό σκηνικό. Συνδυάζει τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους με τις κλειστές στροφές του δρόμου, ο οποίος ανηφορίζει προς την κορυφή. Ακόμη, το υψόμετρο του αγγίζει τα 2.600 μέτρα.

2. Amalfi Coast Road, Ιταλία

Η συγκεκριμένη διαδρομή προσφέρει εικόνες με σπίτια δίπλα στη γεμάτη από σκάφη θάλασσα. Αποτελεί μία διαδρομή που δεν ξεχωρίζει για τη δυνατότητα σπορ οδήγησης, αλλά είναι απολαυστική σε κάθε άλλο επίπεδο.

3. Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου

Η Alfa Romeo υμνεί τον δρόμο που ενώνει την Αθήνα με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Διατρέχει το νοτιοδυτικό άκρο της Αττικής και είναι γνωστός ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Ο εν λόγω δρόμος προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες δίπλα στη θάλασσα, πριν καταλήξει στο Ναό του Ποσειδώνα.

Η Alfa Romeo προτείνει απολαυστικές διαδρομές!

4. Transfagarasan Pass, Ρουμανία

Το Transfagarasan Pass στη Ρουμανία είναι διάσημο για τις πολλές στροφές του. Μάλιστα, αρκετοί το χαρακτηρίζουν παρόμοια απαιτητικό με το Stelvio Pass στην Ιταλία.

5. Trollstigen, Νορβηγία

Το Trollstigen είναι ανοικτό στην κυκλοφορία μόνο από τα τέλη της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού. Οι μεγάλες του ευθείες και οι ανοικτές καμπές, στη συνέχεια καταλήγουν σε πιο κλειστές στροφές, καθώς ο δρόμος ανεβαίνει στα Νορβηγικά Φιόρδ.

H Alfa Romeo Giulia ασπάζεται τον «ηλεκτρισμό»

6. San Bernardino Pass, Ελβετία

Το San Bernardino Pass προσφέρει ορεινά περάσματα και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει είτε την παλιά είτε τη νέα διαδρομή. Μάλιστα, η δεύτερη περνά μέσα από τούνελ. Ακόμη, οι αλπικές λίμνες αποτελούν συνοδεία της διαδρομής, κατά την οποία ευθείες καταλήγουν σε πολύ κλειστές στροφές.

7. Julier Pass, Ελβετία

Το Julier Pass αποτελεί μία ορεινή διαδρομή με συνεχείς στροφές, οι οποίες είναι σκέτη… οδηγική πρόκληση.

8. Route 66, HΠΑ

Η Route 66 με μήκος 4.000 χιλιομέτρων, ξεκινά από την Αριζόνα και φτάνει μέχρι το Μιζούρι. Είναι από τις πλέον διάσημες διαδρομές στον κόσμο, ενώ την έχουμε δει σε πολλές ταινίες και καρτ-ποστάλ.

Η Alfa Romeo σβήνει «112 κεράκια» και το γιορτάζει!

9. Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

Ο Atlantic Ocean Road στη Νορβηγία έχει μήκος λίγο περισσότερο από 8 χιλιόμετρα και αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου 64. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένα εντυπωσιακό έργο μηχανικής. Επιπλέον, τις γέφυρες που ενώνουν τα μικρά νησιά, τις καλύπτουν τα κύματα του Ατλαντικού, τα οποία φτάνουν ως το δυτικό μέρος της χώρας.

10. Sylvensteinspeicher, Isar Valley Γερμανία

Τέλος, η Alfa Romeo προτείνει μία διαδρομή της Γερμανίας, κατάλληλη για road trip. Περιλαμβάνει ποικιλία τοπίων, όπως δάση και αλπικά βουνά, καθώς και μεγάλες ευθείες.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!