Η Alfa Romeo Tonale θα είναι και ηλεκτρική;

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ξεκινάει μία νέα εποχή για αυτήν, με τις ενδείξεις να αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχεται μία ηλεκτρική Tonale.

Η Alfa Romeo τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της με την τελευταία ανακοίνωση που έκανε στη σελίδα της στο Facebook να προκαλεί το ενδιαφέρον. Η φίρμα δημοσίευσε πρόσφατα μία νέα εικόνα teaser, με την τολμηρή δήλωση «Μία νέα εποχή ξεκινά» (A New Era Begins).

Η μάρκα έκανε την εν λόγω δήλωση εν όψει της πρεμιέρας του νέου της μοντέλου, το οποίο όπως δείχνει και το πίσω μέρος του παραπέμπει στην ηλεκτρική έκδοση της  Tonale. Τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την υπόθεση είναι τα πίσω φώτα, αλλά και η ίδια φωτεινή υπογραφή του μοντέλου.

Alfa Romeo 33 Stradale: Ντεμπούτο στην «Auto e Moto d’Epoca»

Η ηλεκτρική Alfa Romeo Tonale πιο κοντά από ποτέ (;)

Μέχρι στιγμής, η Tonale είναι διαθέσιμη σε πετρελαιοκίνητη έκδοση, σε έκδοση με ήπια υβριδικό σύστημα, καθώς και με plug-in υβριδικό σύστημα. Η ηλεκτρική έκδοση απουσιάζει από τη γκάμα του ιταλικού μοντέλου, όμως οι αινιγματικές δηλώσεις της μάρκας ενισχύουν τις φήμες.

Καυτές επιδόσεις από την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Προφανώς, η Tonale θα μπορούσε να έχει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής προϊόντων της Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame. Ο Guzzafame είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως «η αρχιτεκτονική της Tonale θα μπορούσε να υποστηρίξει  μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.»

Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Πάθος για οδήγηση!

Τι άλλο θα μπορούσε να συμβολίζει το νέο teaser

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με μία πιο ισχυρή έκδοση QV του εν λόγω μοντέλου. Όπως επίσης και με ένα νέο επιπεδο εξοπισμού ή μια ειδική έκδοση. Επιπλέον, θα μπορούσε να είναι το νέο μικρό μοντέλο που ετοιμάζει η μάρκα.

Ο λόγος για το Brennero, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα των Jeep Avenger και Peugeot e-2008. Το crossover θα είνα κάτω από την Tonale στη γκάμα της εταιρείας. Μάλιστα, είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή του το αεξάμηνο του 2024.

abb_img
spot_img