Η Amazon θα αγοράζει χιλιάδες ηλεκτρικά Ram ProMaster

Η Amazon θα αγοράζει χιλιάδες ηλεκτρικά φορτηγά Ram ProMaster, σε ετήσια βάση, για να πραγματοποιεί παραδόσεις, με εκκίνηση το έτος 2024.

Στην CES έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Stellantis, η Amazon, θα είναι ο πρώτος εμπορικός πελάτης για το νέο ηλεκτρικό όχημα Ram ProMaster της Stellantis που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η Stellantis, με τη συμβολή της Amazon, σχεδίασε το όχημα με μοναδικά last mile delivery χαρακτηριστικά. Η δεύτερη θα χρησιμοποιήσει τα οχήματα σε διαδρομές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με βάση την τρέχουσα συνεργασία τους και ως μέρος της μακροπρόθεσμης συμφωνίας τους θα βγάζουν χιλιάδες BEV ProMaster στο δρόμο κάθε χρόνο.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες της Amazon απαιτούνται πολλοί πάροχοι ηλεκτρικών οχημάτων για παραδόσεις

Η Amazon έχει ήδη αγοράσει χιλιάδες φορτηγά παράδοσης από τη Mercedes, τη Ford και τη Stellantis. Προφανώς για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Η αμερικάνικη εταιρεία έχει μερίδιο ιδιοκτησίας 20% στη Rivian και αναμένει να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης. Ωστόσο, η ανάγκη της για τέτοια οχήματα είναι τόσο μεγάλη που θα συνεχίσει να αγοράζει φορτηγά από παραδοσιακούς κατασκευαστές. Καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες για παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων πακέτων τα οποία παραδίδει καθημερινά από τις αποθήκες της.

Το επερχόμενο Ram ProMaster θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Θα κάνει το ντεμπούτο του το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ως αντίπαλος του E-Transit της Ford και το EDV της Rivian.

Τέλος, η Stellantis δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό φορτηγό. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το ενημερωμένο Ram ProMaster 2022.

Η Skroutz ενισχύει με ηλεκτρικά Nissan e-NV200 τον στόλο της

Σε μια δήλωση στο CNBC, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η συμφωνία Stellantis δεν επηρεάζει ωστόσο το υπάρχον συμβόλαιο της εταιρείας με τη Rivian. «Πάντα γνωρίζαμε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι μας για τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές μας θα απαιτούσαν πολλούς παρόχους ηλεκτρικών φορτηγών παράδοσης. Συνεχίζουμε να είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σχέση μας με τη Rivian.»

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!