Η Αγγλία θα δεσμευτεί για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από «πράσινες» πηγές έως το 2035

Σύμφωνα με τους Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει επίσημα αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ ότι η ηλεκτρική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου συνολικά, θα προέρχεται από καθαρή ενέργεια έως το 2035.

Κάποιοι βέβαια φαίνεται να αντιδρούν με το γεγονός ότι η πυρηνική ενέργεια θα συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές ενέργειας στο μέλλον της Αγγλίας.

Η πρόθεση για τεράστια αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η ανακοίνωση του Τζόνσον εντάσσεται στα πλαίσια προαναγγελιών, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το COP26 στη Γλασκόβη τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον, σχεδόν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας τροφοδοτείται σήμερα από φυσικό αέριο.

Σε ένα άρθρο που βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο των Times η είδηση έγινε γνωστή ως εξής: «Ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα ότι η ηλεκτρική ενέργεια της Βρετανίας θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2035, καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα».

Διαβάστε επίσης: Η Αγγλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα νομοθετήσει την ύπαρξη οικιακών φορτιστών στα νεόδμητα σπίτια

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα χρησιμοποιήσει την ομιλία του στη διάσκεψη για να δεσμεύσει το κόμμα του, προκειμένου να σχεδιάσει την τεράστια αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μια έντονη κρίση, η οποία προκαλείται από την αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου.

Ο στόχος των μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να υποστηρίξει ότι η λήψη της ηλεκτρικής ενέργειας, αποκλειστικά από πράσινες πηγές, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την φιλοδοξία της κυβέρνησης να επιτύχει τον στόχο των μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050.

Αυτό αναμένεται να συμβεί, καθώς η κίνηση αυτή θα μειώσει σταδιακά τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούνται εξαιτίας της εξάρτησης από το φυσικό αέριο και τις διακυμάνσεις των τιμών του.

Ο νέος στόχος θα απαιτήσει σημαντική ανάπτυξη, όχι μόνο στην υπεράκτια αιολική παραγωγή, αλλά και στην πυρηνική ικανότητα για την παροχή ενός «βασικού φορτίου» ηλεκτρικής ενέργειας για την αντιμετώπιση της μεταβλητής προσφοράς και ζήτησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην εκπομπή Andrew Marr του BBC: “Αυτό που λέω είναι ότι μπορούμε να κάνουμε για ολόκληρη την παραγωγή ενέργειας έως το 2035 αυτό που κάνουμε με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030”.

Διαβάστε επίσης: Η Αγγλία ξεπέρασε τη Γαλλία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2021

Αλλά δεν είναι όλοι υπέρ της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας ως μέρος του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης και πιστεύουν ότι ο άνεμος και ο ήλιος αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ενέργεια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!