Η Αγγλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα νομοθετήσει την ύπαρξη οικιακών φορτιστών στα νεόδμητα σπίτια

Η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου στο οποίο θα προβλέπεται η ύπαρξη φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα νεόδμητα σπίτια και γραφεία από το 2021.

Οι οικιακοί φορτιστές EV στην Αγγλία

ev charging home

Όλα τα νέα σπίτια και γραφεία θα πρέπει να διαθέτουν «έξυπνες» συσκευές φόρτισης που μπορούν να φορτίζουν αυτόματα τα ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μπλοκ γραφείων θα πρέπει να εγκαταστήσουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις στάθμευσης.

Ο νέος νόμος θα κάνει την Αγγλία την πρώτη χώρα στον κόσμο που απαιτεί από όλα τα νέα σπίτια να έχουν φορτιστές για EV.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος γαλλικός νόμος που θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Θα αυξήσει, επίσης, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο να ξεπεράσουν το άγχος της αυτονομίας, επιταχύνοντας έτσι τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αφού ένα από τα κυριότερα σχετικά ζητήματα στην Αγγλία είναι ότι υπάρχουν πολλά σπίτια, τα οποία δεν διαθέτουν πάρκινγκ ή γκαράζ.

Η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο γραφείο θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

ev charging

Η πρόταση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την ταχεία αύξηση του αριθμού των φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Αγγλία, πριν από την απαγόρευση που αφορά στα θερμικά οχήματα, η οποία θα ισχύσει από το 2030.

Αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου απαλλαγής από τον άνθρακα, όχι μόνο των μεταφορών, αλλά και ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση και η αύξηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση σε 13,5 εκατομμύρια σπίτια θα μπορούσαν, επίσης, να αποτελέσουν μέρος των σχεδίων για τα υπό διαμόρφωση σπίτια καθώς και για αυτά που θα κατασκευαστούν στο μέλλον.

Η δωρεάν εφαρμογή EV8 Switch από τη βρετανική κυβέρνηση

EV8 Switch

Επιπλέον, την Παγκόσμια Ημέρα EV η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται EV8 Switch.

Η EV8 Switch υπολογίζει πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν οι οδηγοί στην Αγγλία, αν τολμούσαν την μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα σε σύγκριση με το τρέχον βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημά τους.

Επιπλέον, η εφαρμογή εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που θα μπορούσαν να επιτύχουν κάνοντας την συγκεκριμένη αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Η Αγγλία ξεπέρασε τη Γαλλία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2021

Οι οδηγοί μπορούν, επίσης, να δουν ποια ηλεκτρικά οχήματα θα ήταν τα περισσότερο κατάλληλα για εκείνους με βάση το τρέχον όχημά τους, αλλά και το πώς η μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να ταιριάξει με τον τρέχοντα τρόπο ζωής τους.

Όσοι διαθέτουν την εφαρμογή μπορούν να δουν πόσο κοντά βρίσκονται τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης, καθώς και ποιες διαδρομές μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς να χρειάζεται επιπλέον φόρτιση.

abb_img
spot_img