Η ARC Motor Company κάνει… «ηλεκτρικές» μετατροπές

H ARC Motor Company από το Πίτερσπορο μετατρέπει εμβληματικά κλασικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά. Το πρώτο της ήταν ένα Ford Bronco του 1974.

Η ARC Motor Company, μία νέα start-up εταιρεία από το Πίτερσμπορο της Αγγλίας,  μεταμορφώνει τα εμβληματικά κλασικά αυτοκίνητα σε ισχυρά ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, σε όλο αυτό το εγχείρημα δεν είναι μόνη. Έχει στο πλευρό της την εταιρεία Community Futures Peterborough, η οποία και της πρόσφερε δάνειο για τα πρώτα της βήματα.

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας εταιρείας έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Τετάρτη (15 Νοεμβρίου) στο αεροδρόμιο Πίτερμπορο. Εκεί το παρών έδωσαν ομοσπονδιακοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι, οι οποίοι έδειξαν την υποστήριξή τους για την καινοτόμο επιχείρηση.

Η DMC αναβαθμίζει την Lamborghini Revuelto

Οι εμπνευστές της ARC Motor Company

Η νέα εταιρεία είναι δημιούργημα των δίδυμων αδερφών με καταγωγή από την Καμπότζη, Tom Chep και Sloane Paul. Το πρώτο προϊόν που παρουσίασαν ήταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό Ford Bronco του 1974. Διαθέτει ανακυκλωμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ πληροί τα σημερινά πρότυπα ασφαλείας.

Η ARC Motor Company προσφέρει μια καινοτόμο λύση για την επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών ρύπων που έχει θέσει η καναδική κυβέρνηση. Πως; Μετατρέποντας τα κλασικά αυτοκίνητα που με φυσικό αέριο σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Αξίζει τελικά η μετατροπή σε ηλεκτρικό;

Η ιδέα για την ARC Motor Company ήταν έμπνευση της Sloane Paul, η οποία άρχισε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικότερα, της άρεσε πολύ το Ford Bronco του 1974, το οποίο θεωρούσε πως θα γίνει το πιο καυτό ηλεκτρικό κλασικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν εταιρείες στον Καναδά που θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την ηλεκτρική μετατροπή. Έτσι, η Sloane μίλησε στον αδερφό της Tom, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα. Ο Tom με τις γνώσεις που είχε ξεκίνησε σιγά σιγά το φιλόδοξο εγχείρημα. Πλέον, ο στόχος τους να είναι έμπνευση και για άλλους να κάνουν παρόμοιες ενέργειες με γνώμονα τις μηδενικές εκπομπές.

Renault:Μετατροπή συμβατικού σε ηλεκτρικό;

Με την υποστήριξη της Community Futures Peterborough

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι από την αρχή η εταιρεία κατάφερε όντως να εμπνεύσει πολλούς. Για παράδειγμα, ο κερδοσκοπικός οργανισμός Community Futures Peterborough, έδειξε αμέσως ενδιαφέρον παρέχοντας οικονομική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανισμού Devon Girard, δήλωσε:

«Η ομάδα του ARC έχει δεσμευτεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο δημιουργώντας βιώσιμες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το αποτύπωμα άνθρακα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτά τα διαφορετικά άτομα και τη δέσμευσή τους να ανταποδώσουν. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε το λαμπρό μέλλον τους».

abb_img
spot_img