Audi activesphere concept: Δημιουργεί έναν δικό του κόσμο!

H Audi παρουσίασε το activesphere concept, το οποίο αποτελεί το όραμα της μάρκας για τα ηλεκτρικά crossover του μέλλοντος.

Ακούστε το άρθρο

Μετά το skysphere roadster που παρουσιάστηκε το 2021, τα grandsphere και urbansphere το 2022, ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του. Με το όνομα activesphere concept, η Audi μας παρουσιάζει ένα εντυπωσιακά κομψό τετραθέσιο crossover. Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει μία καινοτόμo τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέροντας μία μοναδική τεχνολογική εμπειρία στους επιβαίνοντες.

Μάλιστα, ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, τα οποία στοχεύουν στην πρακτικότητα, είναι ότι το όχημα μπορεί να αλλάξει μορφή. Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο όχημα διαθέτει ένα μηχανισμό, ο οποίος του επιτρέπει να μεταμορφώνεται από 4θυρο coupe σε Pick-Up!

Audi grandsphere: Στις υπηρεσίες του Άγιου Βασίλη!

Audi activesphere concept: Δημιουργεί ένα δικό του κόσμο

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του Audi activesphere concept

Αρχικά, το activesphere concept ανήκει στα υψηλότερα επίπεδα της premium κατηγορίας, κάτι το οποίο «μαρτυρούν» και οι διαστάσεις του. Ειδικότερα, το πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi έχει μήκος 4,98 μέτρα, πλάτος 2,07 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα. Όμως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το μεταξόνιο το 2,97 μέτρων, διασφαλίζοντας άπλετο χώρο στο εσωτερικό.

Εξωτερικά, οι γυάλινες επιφάνειες αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν και σε χαμηλότερα τμήματα των θυρών. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα υποστηρίζει ότι έτσι οι επιβάτες θα έχουν μία πιο ζωντανή επαφή με το περιβάλλον, όταν το όχημα κινείται εκτός δρόμου.

Το εμπρός μέρος του activesphere ξεχωρίζει από την εμβληματική Singleframe μάσκα της μάρκας, η οποία εν μέρει είναι διάφανη. Επιπλέον, στο πίσω μέρος του μοντέλου η φαρδιά, κυρτή πόρτα του χώρου αποσκευών έχει ένα μεγάλο κρύσταλλο για βέλτιστο φωτισμό. Μάλιστα, το κρύσταλλο αυτό σύρεται προς την οροφή, ώστε να δημιουργήσει χώρο φόρτωσης, ακόμα και ποδηλάτων.

Νέο λογότυπο για την Audi!

Το καινοτόμο εσωτερικό που δημιουργεί ένα νέο κόσμο

Ένα νέο σύστημα συνδυάζει τη φυσική πραγματικότητα με την ψηφιακή για να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό στοιχείο του Audi Dimension, όπως ονομάζει η μάρκα, είναι τα καινοτόμα ακουστικά μεικτής πραγματικότητας.

Μάλιστα, το activesphere της Audi είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή εκδοχή αυτής της τεχνολογίας. Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή προσθέτει τη διάσταση της αλληλεπίδρασης στη διάσταση του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου. Έτσι, με πρωτοφανή οπτική ακρίβεια, το καινοτόμο σύστημα φέρνει τις επιφάνειες και τις οθόνες ελέγχου στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Audi FelGAN: Επανεφεύρεση του τροχού με Τεχνητή Νοημοσύνη

Στη συνέχεια, ο οδηγός μπορεί με χειρονομίες να ελέγξει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Παράλληλα, κάθε επιβάτης ξεχωριστά ελέγχει πλήρως το κλιματισμό ή το μενού του ηχοσυστήματος. Επιπλέον, στο πρόγραμμα εκτός δρόμου, το σύστημα προβάλλει 3D εικόνες υψηλής ανάλυσης από το πραγματικό τοπίο, με πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση και τον προορισμό.

Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης

Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, το activesphere concept διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Μάλιστα, η συνδυαστική ισχύς των δύο ηλεκτρικών μοτέρ είναι 325 kW (442 ίπποι) και 720 Nm ροπής.

Επιπλέον, η αποθήκευση της ενέργειας γίνεται σε μία μπαταρία, τοποθετημένη στο κέντρο της πλατφόρμας PPE (Premium Platform Electric). Ωστόσο, η Audi δεν έχει κάνει γνωστό τον τύπο της μπαταρίας, με τη χωρητικότητάς της να είναι περίπου 100 kWh.

Η ιστορία εξέλιξης του φωτισμού της Audi

Audi activesphere concept: Δημιουργεί ένα δικό του κόσμο

Η χρήση της πλατφόρμας PPE, εξασφαλίζει ισχύ φόρτισης έως και 270 kW, με τον χρόνο ανάκτησης ενέργειας να είναι ιδιαίτερα μικρός. Μάλιστα, το μοντέλο μπορεί να φορτίσει τόσο γρήγορα, πλησιάζοντας αρκετά τον χρόνο για τον ανεφοδιασμό καυσίμου ενός θερμικού οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δηλώνει ότι μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για 300 χιλιόμετρα σε μόλις 10 λεπτά. Επιπλέον, η φόρτιση από το 10% έως το 80% γίνεται σε λιγότερο από 25 λεπτά. Τέλος, αυτονομία του activesphere concept, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

abb_img