Η BMW δεν θα κατασκευάσει το Z4 Coupe

Υπάρχουν αναφορές ότι η BMW έχει κάνει σκέψεις και ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το Z4 Coupe. Το πλάνο είχε μια παραγωγή 50 αυτοκινήτων.

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν αναφορές ότι η BMW έχει κάνει σκέψεις και ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το Z4 Coupe. Το πλάνο ήταν να γίνει μια παραγωγή 50 αυτοκινήτων που θα είχαν κόστος περίπου 230.500 ευρώ το καθένα.

Η BMW δεν έχει στα πλάνα της την κατασκευή και πώληση ενός μοντέλου βασισμένου στο concept car Z4 Coupe. Μετά την παρουσίασή του στο Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este, το περασμένο έτος, ακούστηκε έντονα ότι η BMW είχε σχέδια να ετοιμάσει το αυτοκίνητο σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Όμως τώρα οι πληροφορίες είναι αντίθετες. Και φαίνεται ότι η μάρκα έχει αποφασίσει τελικά να εγκαταλείψει αυτήν την ιδέα.

Το BMWBlog αναφέρει ότι υψηλόβαθμα στέλεχη της εταιρείας αποφάσισαν την ακύρωση των σχεδίων για την παραγωγή του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, η BMW προχώρησε το πλάνο μέχρι το σημείο που προετοίμασε και δημιούργησε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το Z4 Coupe. Που κατέληγε στην παραγωγή 50 αυτοκινήτων με την τιμή των 230.400 ευρώ το καθένα. Αλλά αυτό τελικά δεν θα γίνει και δεν θα δούμε τη μετατροπή του Concept Touring Coupe σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Πάντως ένας εκπρόσωπος της BMW αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν του ζητήθηκε από αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Η BMW δεν θα κατασκευάσει το Z4 Coupe

Το BMW iX2 eDrive20 έχει αυτονομία 478 χιλιόμετρα

Πώς ήταν το Z4 Coupe Concept

Το Z4 Coupe τράβηξε την προσοχή όλων τον περασμένο Μάιο. Όταν το είδαμε στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este στην Ιταλία. Το concept car δεν είχε την αναδιπλούμενη οροφή του Z4. Στη θέση της είχε με μία σκληρή κορυφή της Hofmeister kink. Είχε επίσης φαρδύτερα φτερά και ήταν προσανατολισμένο στην καλύτερη λειτουργικότητα. Τέλος η BMW είχε κάνει αλλαγές στην χαρακτηριστική (και εσχάτως πολυσυζητημένη) εμπρός γρίλια της μάσκας, με δύο κατακόρυφες μπάρες. Το αυτοκίνητο πατούσε σε τροχούς 20 και 21 ιντσών. Με τις ζάντες να έχουν 20 ακτίνες με στοιχεία σε ασημί και χάλκινο χρώμα με μπλε λεπτομέρειες.

Η BMW δεν θα κατασκευάσει το Z4 Coupe

Μέσα, η BMW πρόσθεσε διχρωμία με δερμάτινες επενδύσεις σε σκούρο καφέ και ανοιχτό καφέ. Τα καθίσματα έφταιξε μια ιταλική εταιρεία με εξειδίκευση στις δερμάτινες κατασκευές. Το εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών κράτησε κατά τα άλλα αναλλοίωτα τα στοιχεία του κανονικού Z4. Δυστυχώς, όλη αυτή η σκληρή δουλειά των σχεδιαστών θα παραμείνει μια εντυπωσιακή μοναδική δημιουργία. Που θα θέλαμε πολύ να είχε φτάσει στην παραγωγή.

Πηγή: motor1.com

abb_img