Η BMW «ηλεκτρίζει» την ισπανική αστυνομία!

Πολλά είναι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW, τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας στη Μαδρίτη.

Η Δημοτική Αστυνομία της Ισπανίας κάνει βήματα προόδου προς τη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού, εντάσσοντας στον στόλο των οχημάτων της ηλεκτροκίνητα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της BMW.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές της Μαδρίτης έχουν ήδη λάβει από τη γερμανική φίρμα 169 οχήματα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν συνάψει μεταξύ τους. Μάλιστα, από τα 169 οχήματα το 1/3 είναι plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Επιπλέον, τα υπόλοιπα είναι ήπια υβριδικά με συστήματα 48 volt.

Ειδικότερα, τα μοντέλα που θα παραλάβει η Δημοτική Αστυνομία της ισπανικής πρωτεύουσας είναι τα εξής μοντέλα της BMW:

  •  i3
  • 225xe Active Tourer
  • 220i Active Tourer
  • 530i
  • X5 xDrive30d

BMW i7: Μία πριβέ… αίθουσα σινεμά!

Υπάρχει σχέδιο για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της αστυνομίας

Για παράδειγμα, οι 100% ηλεκτρικές μονάδες θα περιπολούν κατά κύριο λόγο το Central Madrid, τη ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων της πόλης. Τα μοντέλα X5 θα έχουν συγκεκριμένες λειτουργίες, αφού θα είναι εξοπλισμένα με αξεσουάρ όπως φτυάρια χιονιού, βαρούλκα, ζώνες έλξης και γάντζους.

Τα νέα αυτά οχήματα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα διαρκέσει για τα επόμενα 5 χρόνια. Τα εν λόγω ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία της Μαδρίτης κατόπιν τελετής.

Το παρών στην σχετική εκδήλωση έδωσαν οι:

  • O Δήμαρχος της Μαδρίτης José Luis Martínez-Almeida
  • O εκτελεστικός πρόεδρος του BMW Group Ισπανίας και Πορτογαλίας Manuel Terroba
  • O Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Pablo Enrique Rodríguez Pérez

Η BMW iX Flow αλλάζει χρώμα!

Η BMW «ηλεκτρίζει» την ισπανική αστυνομία!

Που τα βρήκαν τα BMW i3 οι Ισπανοί;

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις τάξεις του στόλου είναι και το BMW i3. Το ηλεκτρικό εκ πρώτης όψεως δεν είναι το ιδανικό όχημα για την αστυνομία. Ωστόσο πολλές αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο τον έχουν χρησιμοποιήσει ως υπηρεσιακό όχημα.

Πιο αναλυτικά, το έχουν χρησιμοποιήσει οι Αρχές στην Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.

Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι η Δημοτική Αστυνομία της Μαδρίτης παρέλαβε οχήματα i3, ενώ η παραγωγή του μοντέλου σταμάτησε επίσημα τον Αύγουστο. Προφανώς, για αυτό υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Ή η εταιρεία τα κατασκεύασε όλα πριν τον Αύγουστο ή είναι μεταχειρισμένα οχήματα ιδιωτών τα οποία μετέτρεψαν σε αστυνομικά.

Editorial