Η BMW πιστεύει πολύ στο υδρογόνο!

Ψήφο εμπιστοσύνης στο υδρογόνο δίνει η BMW, με τον πρόεδρο της, Oliver Zipse, να ισχυρίζεται ότι είναι η επόμενη τάση.

Ακούστε το άρθρο

Την βαθιά του πίστη στα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου εξέφρασε ο πρόεδρος της BMW, Oliver Zipse. Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα ως το μέλλον και κατά συνέπεια ως πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική λύση ανάμεσα στα ηλεκτρικά και συμβατικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Zipse, το αυτοκίνητα με υδρογόνο δεν θα αργήσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα είναι ένας «σημαντικός παίκτης» στην αγορά.

BMW: Δωρεάν over-the-air ενημερώσεις!

Η BMW βροντοφωνάζει «ναι» στο υδρογόνο!

Επιπλέον, ο πρόεδρος της γερμανικής φίρμας υποστήριξε ότι η BMW συνεχίζει με αμείωτη ένταση την ανάπτυξη κυψελών καυσίμων υδρογόνου. Υπό αυτό το πλαίσιο, η μάρκα θα βάλει σε περιορισμένη παραγωγή το υδρογονοκίνητο iX5.

Η μεγαλύτερη χρήση κυψελών καυσίμου για οχήματα της εταιρείας θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης της για πρώτες ύλες. Όπως είναι για παράδειγμα, το λίθιο και το κοβάλτιο, για την κατασκευή μπαταριών. Αντίθετα, το σύστημα κυψελών υδρογόνου χρησιμοποιεί υλικά όπως αλουμίνιο, χάλυβα και πλατίνα που είναι όλα ανακυκλώσιμα.

Η BMW iX5 Hydrogen είναι στο… δρόμο!

Τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με υδρογόνο

Ο πρόεδρος της BMW είναι υπέρμαχος του υδρογόνου και δεν το κρύβει. Ο ίδιος δήλωσε ότι το αυτοκίνητο με υδρογόνο είναι η ιδανική λύση, ειδικά σε σημεία όπου η πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι δύσκολη.

Φυσικά, τα υδρογονοκίνητα έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ηλεκτρικά. Μεταξύ αυτών είναι ο γρήγορος ανεφοδιασμός, καθώς 3-4 λεπτά αρκούν για ένα πλήρες γέμισμα, ακόμη μάλιστα και σε συνθήκες ψύχους. Προφανώς και οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές, αφού από την εξάτμιση από την οποία διαθέτουν βγαίνουν μόνο υδρατμοί.

BMW Group: Τα ηλεκτρικά πουλάνε για τα καλά!

Hyundai και Toyota στηρίζουν υδρογόνο

Να σημειώσουμε, ότι εκτός από τη BMW, υπάρχουν δύο εταιρείες ακόμα που πιστεύουν στο υδρογόνο. Αυτές είναι οι Toyota και Hyundai, οι οποίες χωρίς αμφιβολία είναι ηγέτες σε αυτόν τον τομέα, ειδικότερα με τα μοντέλα Mirai και Nexo, αντίστοιχα. Είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας. Τέλος και η Honda πρόσφερε μια έκδοση FCEV του μοντέλου «Clarity», ωστόσο η παραγωγή του έχει πλέον διακοπεί.

abb_img