Η Bolt επεκτείνεται με πρωτόγνωρες ταχύτητες

Η Bolt Technology πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ φέτος, για ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Bolt στοχεύει να επεκτείνει τον στόλο της με περισσότερα από 230.000 οχήματα μικροκινητικότητας. Μάλιστα τα οχήματα αυτά θα έχουν παρουσία σε 250 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στα τέλη του 2021, η Bolt ήταν παρούσα σε 170 πόλεις και δραστηριοποιήθηκε σε 20 χώρες. Kαι αύξησε τη δραστηριότητα της σε 60 πόλεις και 15 χώρες μόλις πριν από δώδεκα μήνες.

Η Kosmoride στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου

Πόλεις για τους ανθρώπους: Μια ταχύτητα αυξανόμενη τάση

Η εσθονική εταιρεία εξηγεί ότι τον Μάρτιο του 2022, οι κρατήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ ήταν 500% υψηλότερες από ό,τι τον ίδιο μήνα πέρυσι. Μία εξήγηση για το εντυπωσιακό αυτό δεδομένο, είναι ότι έγινε άρση των περιορισμών που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό.

«Η αποστολή μας είναι να διαμορφώνουμε πόλεις για ανθρώπους, όχι για αυτοκίνητα, παρέχοντας πιο προσιτές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις κοινής κινητικότητας στην πόλη», λέει ο Dimitri Pivovarov, Αντιπρόεδρος Ενοικιάσεων της Bolt Technology.

Ducati: Νέα e-Bikes για το 2022

«Τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ποδήλατα είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση για τα αυτοκίνητα. Ειδικά για τις μικρότερες διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Επομένως είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη ζήτηση των πελατών να εκτινάσσεται στα ύψη καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τον στόλο μας στην Ευρώπη».

Bolt: Η μικροκινητικότητα εξαπλώνεται, οι πόλεις μεταμορφώνονται

Η Bolt στοχεύει να λειτουργήσει στόλους μικροκινητικότητας σε περισσότερες από 250 πόλεις σε όλη την Ευρώπη έως το τέλος του 2022. Μάλιστα η εταιρεία έχει λάβει ήδη άδειες λειτουργίας σε πολλές νέες πόλεις. Μεταξύ των οποίων είναι και το Όσλο, η Ριέκα, Τορίνο και το Γκέτεμποργκ.

Λάρισα και Χανιά ψηφίζουν… ποδήλατο για μετακίνηση

Οι άνθρωποι στις ευρωπαϊκές πόλεις μεταπηδούν από το ride-hailing στα ηλεκτρικά σκούτερ για να διανύσουν μικρές αποστάσεις. Γενικά η Bolt επισημαίνει ότι τα μέσα μικροκινητικότητας βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα.

Ωστόσο στη Νορβηγία η μικροκινητικότητα εξακολουθεί να έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Δημιουργεί χώρο για τους ανθρώπους στις πόλεις. Ένα ηλεκτρικό πατίνι καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο στο δρόμο από ό,τι ένα όχημα και έτσι μειώνει τη συμφόρηση της πόλης.

This is Athens City Festival: Μία γιορτή για την Αθήνα και το ποδήλατο

Τέλος τον Απρίλιο, η Bolt αποκάλυψε το e-scooter «μεγάλης εμβέλειας», το Bolt 5. Το όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 20.000 μονάδες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, μέσα στους επόμενους μήνες.

Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε τους αριθμούς της μικροκινητικότητας να ανεβαίνουν και άλλο.

abb_img