Η BYD ανεβαίνει, η Tesla… απειλείται (;)

Σύμφωνα με στοιχεία των πωλήσεων για το πρώτο 9μηνο του έτους, η BYD σημειώνει σταθερή άνοδο και η Tesla προβληματίζεται.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της BYD σημειώνουν υψηλές πωλήσεις το πρώτο 9μηνο του 2023, και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει την Tesla, η οποία νιώθει την απειλή της κινέζικης μάρκας.

Η κινέζικη εταιρεία έχει έναν κύριο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την επέκτασής σε όλο και περισσότερες χώρες εκτός Κίνας. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει όπως έδειξαν τα στοιχεία πωλήσεων για τους πρώτους 9 μήνες του έτους.

Tesla VS γερμανικές εταιρείες σημειώσατε 1

Η BYD είναι πίσω από την Tesla και πλησιάζει (;)

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα στοιχεία, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία πούλησε η εταιρεία στο εν λόγω διάστημα έφτασαν τις 1.048.413 μονάδες. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών της Tesla έφτασαν τις 1.324.074 μονάδες. Για την ιστορία, στην 3η θέση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο Όμιλος Volkswagen.

Η BYD ξεπέρασε στην Κίνα ακόμα και την Tesla

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η απόσταση ακόμη είναι αρκετή, ωστόσο η BYD σημειώνει διαρκή πρόοδο και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, μπορεί να απειλήσει την Tesla. Ωστόσο, να σημειώσουμε πως η αμερικάνικη φίρμα παραμένει στην κορυφή, παρά το θέμα της μειωμένης παραγωγικότητας που υπήρχε το 2023. Κυρίως λόγω της διακοπής λειτουργίας στα εργοστάσιά της εν είδη αναβάθμισης.

Η Tesla πελάτης της… BYD!

Οι πωλήσεις της BYD στο +80% σε σχέση με πέρσι

Επιπλέον, σχετικά με την ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων για αυτό το διάστημα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών της BYD, σημείωσαν αύξηση κατά 80% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Για την Tesla το ποσοστό αυτό παρουσίασε αύξηση κατά 46%.

Επίσης, αν υπάρχει σύγκριση στο τρίτο 3μηνο του έτους, τότε η διαφορά είναι ακόμη πιο μικρή. Πιο συγκεκριμένα, η Tesla πούλησε 435.059 αυτοκίνητα (+67%), ενώ η BYD 431.603 (+27%), δηλαδή, 3.456 λιγότερα από την αμερικάνικη μάρκα.

Όπως όλα δείχνουν, η κινέζικη εταιρεία έχει… πέραση όσο περνάει ο καιρός. Άρα, η Tesla θα χάσει τα πρωτεία, ή θα βρει τρόπο να ξεφύγει;

abb_img
spot_img