Η Citroën μας δείχνει το μέλλον στην Σανγκάη

Στην Auto Shanghai 2023, η Citroën παρουσιάζει 3 ξεχωριστές προτάσεις, οι οποίες μας δείχνουν το πώς οραματίζεται το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία αυτοκινητοβιομηχανία που προκαλεί εντυπώσεις στην Έκθεση Αυτοκινήτου στην Κίνα, είναι και η Citroën. Προφανώς, η γαλλική φίρμα, η οποία έχει συνηθίσει το κοινό της αυτοκίνησης με καινοτόμες δημιουργίες, μας δείχνει αυτή τη φορά το όραμά της για το μέλλον των αυτόνομων αστικών μετακινήσεων. Μάλιστα, η μάρκα έχει δημιουργήσει μία δική της φιλοσοφία για αυτόν τον σκοπό, με την ονομασία «Citroën Autonomous Mobility Vision».

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, η Citroën μας παρουσιάζει 3 διαφορετικούς κλωβούς (pods). Φυσικά, στόχος του κάθε κλωβού, είναι να προσφέρει στους επιβάτες του μία μοναδική εμπειρία μετακίνησης μέσα στην πόλη. Για να μπορέσουν οι κλωβοί να αποκτήσουν κίνηση, συνεργάζονται με μία αυτόνομη και αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, την Citroën Skate.

Η Citroën μας ξεναγεί στη Rétromobile 2023

Η Citroen μας δείχνει το μέλλον στην Σανγκάη

Η Citroën Skate είναι μία λύση αστικής κινητικότητας που μπορεί να ταξιδεύει σε όλα τα αστικά κέντρα, αλλά και σε αποκλειστικές λωρίδες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εξασφαλίσει ακατάπαυστη ροή στην κίνηση.

Μάλιστα, η Citroën Skate προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, λειτουργώντας σχεδόν ασταμάτητα υπό προϋποθέσεις 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον, έχει μήκος 2.600 χιλιοστά, πλάτος 1.600 χιλιοστά και ύψος 0.510 χιλιοστά. Τέλος, η τελική ταχύτητα της Skate, φτάνει τα 25 χλμ./ώρα.

Οι 3 διαφορετικές παραλλαγές στην φιλοσοφία των κλωβών της Citroën

Η εξέλιξη των κλωβών έχει λάβει χώρα αποκλειστικά στην Κίνα, έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού της μάρκας. Φυσικά, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν μεγάλη γκάμα εμπειριών, μέσω 3 μοντέλων. Τον κλωβό «Immersive Air», τον «Cozy Capsule», καθώς και τον «Wander Cafe», με τους 2 τελευταίους να αποτελούν ψηφιακά μοντέλα.

Η Citroën με τον Asterix στους κινηματογράφους!

Πιο συγκεκριμένα, ο Cosy Capsule μεγιστοποιεί τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Παράλληλα, προσφέρει στον επιβάτη περισσότερο τη «ζεστή αίσθηση της φωλιάς». Μάλιστα, η αισθητική του χρησιμοποιεί ως βάση τα κρυστάλλινα γαλλικά μπουκάλια αρωμάτων. Στη συνέχεια, ο Wander Cafe, έχει την αισθητική ενός τελείως ανοιχτού κλωβού.

Σύμφωνα με την γαλλική φίρμα, το μοντέλο προσφέρει τη δυνατότητα στον επιβάτη να έχει διάφορες γευστικές εμπειρίες. Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των διαδρομών του σε αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, είναι ιδανικό για ηλιόλουστο απογευματινό τσάι ή για μια ευχάριστη συνάντηση με φίλους.

Το νέο σήμα της Citroën είναι γεγονός!

Τέλος, ο Immersive Air είναι ο καταλληλότερος κλωβός για επιβαίνοντες που είναι λάτρεις της τεχνολογίας. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να απολαύσουν τις αρετές της κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους. Έτσι, μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να παρακολουθούν ταινίες, να ακούνε μουσική ή και να τραγουδούν.

abb_img