Η Citroen οδηγεί το ηλεκτροκίνητο μέλλον στη Χάλκη

H Citroen προχωρά στον εξηλεκτρισμό του στόλου της Χάλκης με την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων από ηλεκτρικά οχήματα.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Citroen και των επίσης γαλλικών εταιριών, Vinci και Akuo Greece, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ηλεκτρικές μεταφορές και ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης θα γίνουν πραγματικότητα και θα έχουν άμεσα ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Χάλκης η οποία θα μετατραπεί στο πρώτο ελληνικό «έξυπνο και πράσινο» νησί.

O Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen, σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Αυτή, μάλιστα, θα είναι έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους.

Η Citroen στη Χάλκη

H Δράση αφορά το νησί της Χάλκης, το νησί της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου. Εκεί , λοιπόν, η Citroen προχωρά στον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού με την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων από ηλεκτρικά οχήματα. Καλύπτει, έτσι, πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού.

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen παρέχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αλλάζουν τα παλιά και ρυπογόνα οχήματα δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Τα συγκεκριμένα οχήματα θα αποτελούν απτό παράδειγμα και πρότυπο αειφόρου κινητικότητας. Ακόμη, έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης, για όλους τους κατοίκους της Χάλκης.

Παράλληλα, η Citroen οργανώνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης έξυπνης και κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας για όλους. Παρέχει, δηλαδή, την δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς του νησιού απόκτησης ηλεκτρικών οχήματων σε τιμές κόστους. Μάλιστα, προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας. Αυτή  περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα. Τέλος, θα δούμε  δωρεάν χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν.

Τη μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα υποστηρίζει επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρωτοβουλία Clean Energy for EU Islands

Η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού εναρμονίζεται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Clean Energy for EU Islands, αλλά και με την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της σημαντικής μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroën στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης.

Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της δράσης «Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί», συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων.

Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας «Electric for All»,  συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη «πράσινη μετατροπή» που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού.

Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroen δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη!»

Το πείραμα της Αστυπάλαιας δείχνει την εκκίνηση της ηλεκτροκίνησης

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!