Η Delorean επιστρέφει… α λα ηλεκτρικά!

Η μάρκα αυτοκινήτων Delorean επαναφέρει στο προσκήνιο το εμβληματικό μοντέλο DMC-12 σε ηλεκτρική πλέον έκδοση.

Ακούστε το άρθρο

Το θρυλικό αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην τριλογία ταινιών «Bacκ to the Future», επιστρέφει ανανεωμένο και… «ηλεκτρισμένο».

Η νέα του ονομασία θα είναι Delorean EVolved και η επιστροφή του αποκαλύφθηκε από σχετικό teaser βίντεο που δημοσιεύθηκε σε twitter και YouTube.

Τη σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου έχει αναλάβει η εταιρεία Italdesign, η οποία είχε σχεδιάσει και το αρχικό μοντέλο το 1981. Η Italdesign ένα χρόνο πριν είχε προειδοποιήσει για την επιστροφή του DMC με σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Επιστροφή στο μέλλον για την Delorean

Το αρχικό αυτοκίνητο διέθετε κινητήρα V6 2,8 λίτρων, με ισχύ 132 ίππων και 207 Nm ροπής. Το σύστημα του νέου μοντέλου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο θα είναι σίγουρα ηλεκτρικό.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν το μοντέλο θα είναι πιστή αντιγραφή της αρχικής έκδοσης. Η Delorean Motor Company ξεκαθάρισε πως το εξωτερικό του αυτοκινήτου από ανοξείδωτο χάλυβα θα παραμείνει αμετάβλητο.

Ωστόσο, ο κινητήρας του θα είναι σύγχρονος και θα αποδίδει μεταξύ 300 και 350 ίππων! Οι gullwing πόρτες του, σήμα κατατεθέν, θα είναι όμοιες με εκείνες του πρωτότυπου, όπως μαρτυρά και το βίντεο.

Η Delorean επιστρέφει…α λα ηλεκτρικά!

Τρίτη και φαρμακερή για την αναβίωση του DMC-12

Η Delorean είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να αναβιώσει το DMC-12. Πρώτη απόπειρα ήταν το 2007, όπου ανακοίνωσε την επαναφορά της παραγωγής του σε περιορισμένα αντίτυπα, περίπου 20 το χρόνο.

Η δεύτερη έγινε το 2015, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει αντίγραφα του κλασικού μοντέλου σε περιορισμένο αριθμό, περί τα 300 για 6 χρόνια. Ωστόσο, ένας νόμος σχετικά με κατασκευάστριες εταιρείες χαμηλού όγκου παραγωγής έβαλε φρένο στα σχέδια της.

Η ηλεκτρική DeLorean επιστρέφει στο… άμεσο μέλλον!

Το πρώτο Delorean DMC-12 έγινε γνωστό στην τριλογία ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Back to Future» της δεκαετίας του 1980. Η εταιρεία λόγω οικονομικών προβλημάτων και υπό την σκιά της σύλληψης του ιδιοκτήτη της John Delorean, έχασε τη λάμψη της και χρεοκόπησε.

Η εταιρεία ανακάμπτει το 1995 όταν ο Stephen Wyne αγόρασε τα δικαιώματα, την επωνυμία και το απόθεμα ανταλλακτικών ιδρύοντας νέα εταιρία με έδρα το Τέξας.

abb_img