Η δημοφιλία των ηλεκτρικών ποδηλάτων αναπτύσσεται ραγδαία και στην μετά τον Covid-19 εποχή

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξάνονται εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να σημειώνουν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των πωλήσεων τους σε ετήσια βάση.

Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιου είδους κολοσσιαίας ανάπτυξης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε επιλέγοντας ένα e-bike tracker

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ηγέτες του κλάδου, δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει την οποιαδήποτε επιβράδυνση των πωλήσεων μέχρι και σήμερα.

Η τάση ενός προσιτού και φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς

Porshe digital e-bike

Όταν η πανδημία χτύπησε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ πριν από περίπου 18 μήνες, οι περισσότεροι στη βιομηχανία του ποδηλάτου υπέθεσαν ότι θα ακολουθούσαν δύσκολες ημέρες.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο, τουλάχιστον όσον αφορά στις πωλήσεις.

Οι αριθμοί των πωλήσεων αυξήθηκαν ραγδαία και τα ηλεκτρικά ποδήλατα άρχισαν να αυξάνονται στους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φυσικά, δεν έγιναν όλα ομαλά. Νέα προβλήματα εμφανίστηκαν στη βιομηχανία του ποδηλάτου, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που σημειώθηκε.

Ωστόσο, τα υψηλά στατιστικά των πωλήσεων συνεχίστηκαν και δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιστρέψουμε σε χαμηλότερα επίπεδα πωλήσεων από πριν την πανδημία.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων Pedego, Don DiCostanzo, στην Yahoo Finance: «Οτιδήποτε ηλεκτρικό αποτελεί τεράστια τάση αυτή τη στιγμή, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα, είτε για αεροπλάνα και τρένα. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εκείνα όμως που αναπτύσσονται ταχύτερα από όλα τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, καθώς είναι προσιτά σε όλους».

Με τόσα πολλά μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων διαθέσιμα, πολλά από τα οποία ανήκουν στη βασική κατηγορία κάτω των 1.000 δολαρίων, οι Αμερικανοί έχουν αγοράσει μαζικά ηλεκτρικά ποδήλατα.

Πολλά δημοφιλή ηλεκτρικά ποδήλατα κοστίζουν κοντά στα 1.000 δολάρια, αλλά μερικά έχουν σαφώς υψηλότερη τιμή.

Η νομοθεσία που θα “ανοίξει την πόρτα” σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο κύμα πωλήσεων ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ

e-bike

Ένα νέο νομοσχέδιο που εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ένα συνοδευτικό νομοσχέδιο στη Γερουσία των ΗΠΑ προσπαθούν επί του παρόντος να βοηθήσουν τους Αμερικανούς κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων να μειώσουν αυτές τις τιμές με πίστωση φόρου ηλεκτρικού ποδηλάτου παρόμοια με την πίστωση φόρου που ισχύει για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το σχέδιο θα αναμενόταν να δημιουργήσει 30% έκπτωση για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού ποδηλάτου στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ακόμη μερικοί περιορισμοί ωστόσο, όπως το όριο της έκπτωσης στα $ 1.500.

Εάν όμως εγκριθεί η νομοθεσία, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο κύμα πωλήσεων ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ.

Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα αφού οι περισσότεροι Αμερικανοί ζυγίζουν τώρα τις επιλογές τους τα μέσα μεταφοράς μεταξύ ιδιωτικών αυτοκινήτων που είναι ακριβά και χρονοβόρα και μετακινήσεων μέσα στα πολυπληθή δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για πολλούς από αυτούς τους επιβάτες, παρέχοντας μια φθηνότερη, ταχύτερη και πιο υγιεινή εναλλακτική μορφή μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της μικροκινητικότητας γράφεται σε πραγματικό χρόνο

Και αν οι τελευταίοι 18 μήνες είναι μια αρχή, πολλοί ακόμα μετακινούμενοι αναμένεται να ανακαλύψουν αυτά τα οφέλη σύντομα, καθώς η ριζική αλλαγή που βλέπουμε να συντελείται συνεχίζει να διαφοροποιεί το τοπίο των αστικών μετακινήσεων μπροστά στα μάτια μας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!