Η Ελλάδα κάνει απόβαση στην Σελήνη!

Τη Σελήνη θα... κατακτήσει η ελληνική εταιρεία HTR, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή Rover για πλανητική εξερεύνηση με χρήση ηλιακής ενέργειας.

Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο της ελληνικής εταιρείας ρομποτικής HTR είναι η κατασκευή ρομποτικών οχημάτων εξερεύνησης ή αλλιώς Rover. Μάλιστα, τα εν λόγω οχήματα τα είδαμε για πρώτη φόρα σε αποστολές εξερεύνησης στον Άρη, αλλά πλέον τα βλέπουμε και στη Σελήνη.

Στόχος, λοιπόν, της HTR είναι η εξέλιξη Rover ηλιακής ενέργειας, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο ωφέλιμο φορτίο. Σε αυτό το πλαίσιο, η HTR κατασκεύασε τους αποδοτικούς και εξ ολοκλήρου μεταλλικούς εύκαμπτους τροχούς της.

Το διαστημοπλάνο Stargazer εκμηδενίζει τις αποστάσεις!

Οι επόμενες αποστολές στη Σελήνη

Οι νέες αποστολές στη Σελήνη για πλανητική εξερεύνηση απαιτούν Rover, τα οποία θα τροφοδοτεί η ηλιακή ενέργεια και θα έχουν ταχύτητα αρκετών χιλιομέτρων την ώρα.

Στην εξέλιξη, λοιπόν, αυτών των οχημάτων προσφέρει η HTR τους μεταλλικούς τροχούς της, τους οποίους σχεδίασε μετά από τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Μάλιστα, τους συγκεκριμένους τροχούς δοκίμασε η εταιρεία Astrobotic και τους έκρινε κατάλληλους για αποστολές Cube Rover στη Σελήνη. Επιπλέον, η Astrobotic έχει παραγγείλει δεκάδες τέτοιους τροχούς για τις αποστολές της περιόδου μεταξύ 2024 και 2028.

Tesla: Ηλιακοί συλλέκτες για έξτρα αυτονομία!

Οι δοκιμές της HTR

Η HTR είναι σε διαδικασία δοκιμών μεγάλης κλίμακας με το ηλιακά κινούμενο Rover της. Ουσιαστικά, εξετάζει την κατανάλωση ενέργειας και την πρόσφυση των τροχών, σε διάφορες συνθήκες εδάφους με ποικίλα φορτία και ταχύτητες.

Η πρώτη αποστολή των Rover στη Σελήνη θα λάβει χώρα μέσα στο προαναφερθέν διάστημα. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική, καθώς οι τροχοί της HTR θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό αντικείμενο που θα πατήσει στη Σελήνη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

abb_img