Η «εξωγήινη» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε… για το φεγγάρι

Το «εξωγήινο» concept της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας δημιουργήθηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή Andrew Fabishevskiy το 2020. Όμως, το δίκυκλο «rover» της NASA που εμπνεύστηκε ο Ρώσος, δεν παρέμεινε στο επίπεδο ενός απλώς concept, αλλά προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Hookie Co, η οποία ανέλαβε να αναπτύξει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο.

Ανακαλύψτε το «Tardigrade»

Για το «Tardigrade», όπως ονομάστηκε, χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες μόνο για την ολοκλήρωση του ψηφιακού του πρωτοτύπου.

Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της NASA διαθέτει μια σειρά από προσαρμοσμένες ζάντες και είναι διαμορφωμένη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του moto rover βρίσκεται το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, η καλωδίωση και η μπαταρία που έχουν αφαιρεθεί από μια μοτοσυκλέτα CAKE, προτού καλυφθούν σε μια πρωτότυπη επικάλυψη αλουμινίου που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμότητα, τις φλόγες και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Διαβάστε επίσης: Η λύση από το μέλλον για «υπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή

Η ψηφιακή οθόνη που διαθέτει η κατασκευή προέρχεται επίσης από ένα μοντέλο CAKE.

NASA Moon EV Concept Moto

Η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιήθηκε, επίσης, για τη δημιουργία πολλών μικρότερων εξαρτημάτων του Tardigrade, όπως τα καλύμματα των τροχών και η βάση του τιμονιού. H Hookie Co. έχει προσαρμόσει την κατασκευή με ένα ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Hookie Co. προσφέρει τελική ταχύτητα 15 χλμ/ώρα και αυτονομία σχεδόν 112 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Hookie Co

Από την ολοκλήρωσή της και έπειτα, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα του Andrew Fabishevskiy και της Hookie Co, “Tardigrade Moon Concept” έχει μεταφερθεί από τη Δρέσδη στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Urban Collective, το πρωτοποριακό σύστημα αστικής μετακίνησης βασισμένο σε μια αυτόνομη πλατφόρμα

Σήμερα, εκτίθεται στο Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen ως μέρος της έκθεσης ADV: Overland που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου του 2022.

Και εάν το όλο project μοιάζει απίστευτο, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Lockheed Martin και η General Motors ήδη συνεργάζονται για να υλοποιήσουν ένα, επίσης, πρωτοποριακό project.

Αυτό δεν είναι άλλο, από την κατασκευή ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος που θα κινείται στην επιφάνεια της Σελήνης και το οποίο θα μπορούν να οδηγούν οι αστροναύτες όταν θα πατήσουν, και πάλι, το πόδι τους στο φεγγάρι, μετά το μακρινό 1972.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξης, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να «δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των σεληνιακών ρόβερ που χρησιμοποιούνται από τη NASA, τα οποία θα είναι ικανά να μεταφέρουν αστροναύτες σε μεγάλες αποστάσεις στη Σελήνη».

Μάλιστα, ο σχεδιασμός των δύο εταιρειών είναι, εκτός από την πλήρη ηλεκτροκίνηση του οχήματος, να διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στο όχημα να μπορεί να κατευθύνεται μόνο του με την επιλογή ή όχι της ανθρώπινης παρουσίας για την κίνησή του.

Έχοντας αυτό ως στόχο, η σύμπραξη οραματίζεται το ενδεχόμενο το ρόβερ να μπορεί να οδηγείται μόνο του στο σημείο που θα προσσεληνώνονται οι αστροναύτες, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους.

Διαβάστε επίσης Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πέταξαν στο… Διάστημα

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!