Η Everrati «ηλεκτρίζει» μία Porsche 911 Cabriolet!

Η βρετανική Everatti «πειράζει» την κλασική Porsche 911 Cabriolet και την μετατρέπει σε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ακούστε το άρθρο

Η Porsche 911 Cabriolet ή αλλιώς Porsche 964 γίνεται αμιγώς ηλεκτρική δια χειρός Everatti. H βρετανική εταιρεία μετατροπής κλασικών σπορ αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, έχει μία συμπάθεια για τις κλασικές Porsche. Συνεπώς, δεν θα… της ξέφευγε και το εμβληματικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

Η βρετανική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των coupe και Targa της κλασικής 911 της γενιάς, τις οποίες μάλιστα έχει ανακατασκευάσει. Τώρα, ήρθε η σειρά του ανοιχτού κλασικού μοντέλου, με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η ηλεκτρική Porsche Boxter ως αμιγώς ηλεκτρική!

Αναβαθμίσεις και στα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής Porsche 911

Η πλήρης ονομασία του ηλεκτρικού μοντέλου είναι Redefined Porsche 911 964 Wide Body Cabriolet. Αυτό ορίζει η αυστηρή πολιτική της γερμανικής μάρκας, σχετικά με όσους ασχολούνται με τα οχήματα της.

Το νέο μοντέλο φέρει βελτιωμένη ανάρτηση, η οποία αποτελείται από ελατήρια και πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Επιπλέον, βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο, για να υποστηρίζει μεγαλύτερη ισχύ.

Παράλληλα, το «σώμα» του μοντέλου είναι από carbon, ενώ το καπό στην οροφή είναι από ανθρακονήματα. Τις προδιαγραφές της έκδοσης συμπληρώνει το ισχυρότερο σύστημα πέδησης από τη Brembo, το οποίο έχει μεγαλύτερες δαγκάνες και αεριζόμενα δισκόφρενα. Εσωτερικά, εν αντιθέσει με το κλασικό μοντέλο, ο πίνακας οργάνων διαθέτει ρολόι που μετρά την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα σε kW.

Porsche 911 GTS vs Porsche 911 με κινητήρα… Tesla!

Σε εκδόσεις των 400 και 500 ίππων

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με 400 και 500 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 500 Nm. Ειδικότερα, στην περίπτωση της έκδοσης με τους 400 ίππους, ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4 δευτερολέπτων.

Το ανακατασκευασμένο μοντέλο διαθέτει μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 62 kWh, η οποία χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 320 χιλιομέτρων. Αντιθέτως, στις εκδόσεις coupe και Targa 911, προσφέρει αυτονομία 240 χιλιομέτρων. Τέλος, φορτίζει από το 10% έως το 100% σε λιγότερο από μία ώρα.

Τέλος, η Everatti δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του κάμπριο μοντέλου, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για μία τιμή κοντά στις 300.000 λίρες. Να σημειώσουμε, ότι το κόστος της coupe εκδοχής είναι στις 225.000 λίρες.

abb_img