Η Ευρώπη υποδέχεται το νέο Jeep Wrangler

Το νέο Jeep Wrangler έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης με 380 ίππους.

Το νέο Jeep Wrangler διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη γκάμα της Jeep, επιτυγχάνοντας σημαντική αναβάθμιση στους τομείς της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας. Μάλιστα, το μοντέλο καταφέρνει όλα τα παραπάνω, χωρίς κάποιο συμβιβασμό στις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Παράλληλα, το νέο Jeep Wrangler συμβάλλει τα μέγιστα στον στόχο της αμερικάνικης φίρμας, για μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Εξωτερικά, το νέο Jeep Wrangler διαθέτει αναβαθμισμένη αισθητική, ωστόσο η αλλαγές είναι σχετικά διακριτικές. Πιο συγκεκριμένα, εμπρός συναντάμε τη νέα μάσκα με μαύρα και λεπτότερα στελέχη, η οποία συμβάλει και στην καλύτερη διοχέτευση αέρα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 17 έως 20 ιντσών, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην νέα απόχρωση Anvil.

Το νέο Jeep Avenger και επίσημα στην Ελλάδα

Για την οροφή, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 2 hardtop, εκ των οποίων το ένα είναι μαύρο και το άλλο στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον, διαθέσιμο είναι και το ηλεκτρικά ανοιγόμενο Sky One-Touch, καθώς και το hardtop με Sunrider. Προφανώς, οι διαιρούμενες πόρτες παραμένουν, δίνοντας άφθονες διαθέσιμες επιλογές σε όποιον αναζητά την ελευθερία της οδήγησης, ώστε να γίνει ένα με τη φύση.

Τα Jeep Renegade και Compass σε νέες… ανεβασμένες εκδόσεις

Η Ευρώπη υποδέχεται το νέο Jeep Wrangler

Με αναβαθμισμένο εσωτερικό το νέο Jeep Wrangler

Η καμπίνα του νέου Wrangler έχει αποκτήσει premium στοιχεία, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες. Ειδικότερα, διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα hands-free, με βελτιωμένη αναγνώριση της φωνής. Επιπλέον, οι εκδόσεις Sahara και Rubicon έχουν ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ, πιο παχιά μοκέτα και επιπρόσθετα ηχομονωτικά υλικά, προσφέροντας χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Τέλος, η νέα οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3 ίντσες είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Wrangler. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα υποστηρίζει τις λειτουργίες πολυμέσων του Uconnect 5 και ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Μάλιστα, είναι 5 φορές πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά του συστήματος, ενώ χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android. Προφανώς, παίρνει αναβαθμίσεις over-the-air (OTA), οι οποίες σε βάθος χρόνου θα διευρύνουν συνεχώς τις δυνατότητές του.

Test Drive || Jeep Renegade e-Hybrid: Το μέλλον είναι τώρα!

Η Ευρώπη υποδέχεται το νέο Jeep Wrangler

Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης με 3 προφίλ λειτουργίας

Το αμερικάνικο μοντέλο διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα κίνησης στην ιστορία του Jeep Wrangler, αποδίδοντας 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Επιπλέον, το Wrangler δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης έως 51 χιλιόμετρα σε αστικό πεδίο. Μάλιστα, στο νέο μοντέλο, η μπαταρία (Li-NMC) των 17 kWh μπορεί να τροφοδοτεί εξωτερικές συσκευές, όπως smartphone και tablet. Ωστόσο, αυτό το καταφέρνει όχι μόνο μέσω απλών USB-C, αλλά και με την ύπαρξη 4 πριζών 230 V.

H Jeep επιταχύνει περαιτέρω τον εξηλεκτρισμό της

Τέλος, το σύστημα κίνησης διαθέτει 3 προφίλ λειτουργίας, χάρη στα οποία καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις και την απαιτητική εξερεύνηση στη φύση. Ειδικότερα, στην λειτουργία Hybrid, το σύστημα συνδυάζει αυτόματα τον θερμικό κινητήρα με τους ηλεκτρικούς. Μάλιστα, όταν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, η κίνηση είναι του μοντέλου είναι ηλεκτρική. Προφανώς, ο θερμικός κινητήρας λειτουργεί στη διαδικασία, όταν η φόρτιση πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο σημείο.

Στη συνέχεια, στη λειτουργία Electric, το σύστημα λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά. Ωστόσο, όταν η μπαταρία εκφορτιστεί ή οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ, μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας βενζίνης. Και τέλος η επιλογή eSave, η οποία δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα βενζίνης. Με αυτόν τον τρόπο, η ενέργεια της μπαταρίας θα είναι διαθέσιμη, όταν το επιλέξει ο χρήστης. Τα πρώτα Jeep Wrangler θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων μέσα στο πρώτο μισό του 2024.

Editorial