Η έξυπνη φόρτιση των EVs μειώνει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων

Η έξυπνη φόρτιση για τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων στον τομέα των μεταφορών.

Ακούστε το άρθρο

Η έξυπνη φόρτιση για EV θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων στον τομέα των μεταφορών. Το γεγονός αυτό αποκάλυψε μία νέα έκθεση της μη κερδοσκοπικής RMI και της περιβαλλοντικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας WattTime.

Η νέα έκθεση έχει τίτλο «Περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, λιγότερες εκπομπές ρύπων. Πώς να μεγιστοποιήσετε τη μείωση εκπομπών ρύπων με την έξυπνη φόρτιση των EV». Η έρευνα διαπίστωσε ότι η έξυπνη φόρτιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 800 κιλών διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα ετησίως.

Και αυτό το ποσό αφορά σε επιπλέον εξοικονόμηση εκπομπών ρύπων από ό,τι ήδη έχει αποτυπωθεί απλά με την οδήγηση ενός EV.

Η έξυπνη φόρτιση μπορεί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στη μείωση εκπομπών ρύπων

Οι επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν σιγά σιγά την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επομένως το με ποιους τρόπους ή απλά το πώς θα φορτίσουν τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η Lynn Daniels, διευθυντής στην ομάδα κινητικότητας RMI και επικεφαλής της έκθεσης, είπε: «Ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο όγκο των εκπομπών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αλλαγή απαιτεί λύσεις με βάση την τεχνολογία που είναι ήδη ευρέως διαθέσιμη».

Στην Αμερική θα πρέπει να βγουν 70 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο και να υπάρξει μείωση εκπομπών ρύπων κατά 45% έως το 2030. Μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι κρίσιμοι στόχοι για το κλίμα. Επομένως η έξυπνη φόρτιση μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να συμβεί αυτό.

Από την μία, τα EV είναι ήδη πιο φιλικά στο περιβάλλον από τα οχήματα ICE. Από την άλλη η φόρτιση 1 εκατομμυρίου EV με έξυπνο τρόπο ισοδυναμεί με την απομάκρυνση επιπλέον 20.000 έως 80.000 οχημάτων ICE από τον δρόμο.

Βελτιστοποιώντας τα σενάρια της φόρτισης

Η RMI και η WattTime διερεύνησαν τα σενάρια φόρτισης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και συνέκριναν την αδιάλειπτη φόρτιση με τη βελτιστοποιημένη φόρτιση. Στην ανάλυσή τους, διαπίστωσαν ότι ένας συνδυασμός ταχύτερου χρόνου φόρτισης και μεγαλύτερου χρόνου παραμονής επέτρεπε τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση εκπομπών ρύπων.

Η έκθεση παρέχει επίσης σαφείς και εφαρμόσιμες συστάσεις για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, φορείς εκμετάλλευσης στόλων, ρυθμιστικές αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του τομέα των μεταφορών.

Συνεπώς θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί με παροχή κινήτρων στους οδηγούς EV η συνεπής σύνδεση κάθε μέρα ή νύχτα. Επιπλέον, η καθημερινή σύνδεση στην πρίζα αυξάνει την ευελιξία της περιόδου φόρτισης, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες εξοικονόμησης εκπομπών ρύπων.

Ένας σταθμός φόρτισης με φουτουριστικά χαρακτηριστικά από μελλοντικά EV

Ειδικά τα δίκτυα που διαθέτουν ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ιδανικά για φόρτιση στο χώρο εργασίας. Ακόμη τα δίκτυα με υψηλή ένταση ανέμου, είναι ιδανικά για φόρτιση φορτηγών και λεωφορείων  κατά τη διάρκεια της νύχτας.

abb_img