Η Fisker δίνει μία γεύση από τα Pear και Ronin

Η αμερικάνικη Fisker έδειξε μέσω φωτογραφιών τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Pear και Ronin, προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη τους.

Τα Fisker Pear και Ronin είναι οι δύο νέες «ηλεκτρικές» προτάσεις της αμερικάνικης μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τόσο το Pear όσο και το Ronin θα κάνουν την είσοδό τους στην αγορά το 2024.

Πρόσφατα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες teaser φωτογραφίες των μοντέλων. Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου 6 μήνες είχε δημοσιεύσει εικόνα του Fisker Pear, αποκαλύπτοντας την κομψή του σιλουέτα.

Ξεκινά η παραγωγή του Fisker Ocean!

Η Fisker δίνει μία γεύση από τα Pear και Ronin

Το Fisker Pear είναι μακρύ και αεροδυναμικό

Αρχικά, το ηλεκτρικό Fisker Pear έχει μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά. Στη φωτογραφία είναι ντυμένο με πράσινο και μαύρο καμουφλάζ, καλύπτοντας καλά τη σχεδίασή του.

Εσωτερικά, το εν λόγω μοντέλο έχει μία μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Ξεχωρίζει η γυάλινη πανοραμική του οροφή και οι ξύλινες επενδύσεις του. Διαθέτει, επίσης, κρυφό φωτισμό, ενώ προσφέρει αρκετούς χώρους αποθήκευσης.

Σε ότι αφορά την αυτονομία του, αυτή ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Η κατασκευή του θα λάβει χώρα στο πρώην εργοστάσιο της GM στο Lordstown του Οχάιο, από την Foxconn.

Fisker Pear: Με σχετικά προσιτή τιμή στην Ευρώπη

Η Fisker δίνει μία γεύση από τα Pear και Ronin

Ειδικότερα, το Pear θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Hon Hai EV της FoxConn. Η έναρξη παραγωγής θα λάβει χώρα το 2024. Παρά το γεγονός ότι απομένει ακόμη αρκετός καιρός για το λανσάρισμά του, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από 3.200 υποψήφιους αγοραστές.

Από την άλλη, το Fisker Ronin είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο σπορ cabrio. Οι μπαταρίες του είναι ενσωματωμένες στην πλατφόρμα, χαρίζοντας του χαμηλότερο κέντρο βάρος και μεγαλύτερη απόδοση. Επιπλέον, θα είναι σχετικά ελαφρύ και θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική.

Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 965 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ θα διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Η τιμή του στις ΗΠΑ θα ξεκινά κάτω από τα 200.000 δολάρια. Τέλος, η φίρμα θα παρουσιάσει το πρωτότυπο τον Αύγουστο του 2023, ενώ θα «βγει» στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Editorial