Η Fisker «ηλέκτρισε» τις πωλήσεις το 2023

Οι πωλήσεις της Fisker για το 2023 ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο με αποκορύφωμα το τρίτο τρίμηνο του έτους, που υπερτετραπλασιάστηκε.

Η Fisker ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των παραδόσεων των ηλεκτρικών οχημάτων της, κάνοντας την ανασκόπησή της για την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα, οι παραδόσεις της αμερικάνικης μάρκας παρουσίασαν τεράστια αύξηση, καθώς υπερτετραπλασιάστηκαν στο τέλος του 2023. Πιο αναλυτικά, η ραγδαία αύξηση έλαβε χώρα κατά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φθάνοντας περίπου τα 4.700 οχήματα για ολόκληρο το 2023.

Ενα Fisker Ronin τον Αύγουστο!

Που οφείλει η Fisker την απότομη αύξηση;

Η εκρηκτική αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων έχει να κάνει κυρίως με την αυξημένη ζήτηση για το μοντέλο Ocean. Η εταιρεία προετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα σχέδιο τον Ιανουάριο με στόχο την ενίσχυση των πωλήσεων και των παραδόσεων. Μέσω του εν λόγω σχεδίου, η εταιρεία στοχεύει στην ευθυγράμμιση της παραγωγικής ικανότητας με την αυξημένη ζήτηση για το εν λόγω μοντέλο.

Fisker Ocean: Πρωταθλητής στην ηλεκτρική αυτονομία

Το Ocean έκανε την αλλαγή

Θυμίζουμε πως το Fisker Ocean μπήκε στην παραγωγή για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2022 και είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Sport του Fisker Ocean διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα με απόδοση 275 ίππων. Επιπλέον, την μπαταρία του κατασκευάζει η CATL και προσφέρει αυτονομία 402 χιλιομέτρων. Ακόμη, η τιμή της θα ξεκινήσει από τα 37.499 δολάρια.

Η έκδοση Ultra είναι διαθέσιμη με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 540 ίππων. Παράλληλα, διαθέτει μία μπαταρία νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου, η οποία προσφέρει αυτονομία 547 χιλιομέτρων. Η αρχική τιμή της εν λόγω έκδοσης, είναι τα 49.999 δολάρια.

Fisker Alaska: Ένα Pick-Up (όχι) σαν όλα τα άλλα!

Τέλος, να σημειώσουμε πως Fisker, έχοντας συνάψει συμφωνία με την αυστριακή Magna International για την κατασκευή των αυτοκινήτων της, παρήγαγε 10.142 οχήματα το 2023.

Το μερίδιο της αγοράς της μάρκας ανταποκρίθηκε θετικά στα παραπάνω αποτελέσματα, αυξάνοντας την τιμή της μετοχής περισσότερο από 10%. Ωστόσο, από την αρχή της χρονιάς, η αξία της μετοχής έχει πέσει περίπου κατά 79%.

abb_img
spot_img