Η Ford πλησιάζει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα

Ένα βήμα πιο κοντά στο μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα βρίσκεται η Ford, με τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ηλιακά πάνελ.

Η Ford ατενίζει το μέλλον με μία νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάνελ. Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις της είναι στο Almussafes στη Βαλένθια της Ισπανίας. Επιπλέον, έως το 2035, η Ford έχει δεσμευτεί να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε όλη την Ευρώπη.

Φυσικά, στόχος της είναι η ανθρακική ουδετερότητα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων και των προμηθευτών της. Βέβαια, αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας να εκπληρώσει την εν λόγω δέσμευση.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Η Ford πλησιάζει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα

Η νέα μονάδα της Ford και η παραγωγή ενέργειας

Η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, είναι σε μία μη παραγωγική περιοχή του εργοστασίου. Επιπλέον, καλύπτει δύο ζώνες ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει ετησίως 1.400 νοικοκυριά.

Η τρέχουσα παραγωγή των σχεδόν 4.641 MWh ετησίως θα αυξηθεί φέτος το καλοκαίρι κατά 3.762 MWh. Αυτό ισοδυναμεί με ενέργεια για 1.100 επιπλέον νοικοκυριά. Έτσι, το νέο εργοστάσιο θα καταφέρει φέτος να μειώσει σημαντικά τις τρέχουσες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια από το εθνικό δίκτυο.

Η Ford επιδιώκει να επεκτείνει τις επιφάνειες των ηλιακών συλλεκτών σε περαιτέρω μη παραγωγικές εκτάσεις της μονάδας. Μάλιστα, στόχος της είναι να φτάσει στα 10 MW έως το 2024. Επίσης, μελλοντικά υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης πιθανών μελλοντικών εγκαταστάσεων ηλιακών συλλεκτών στις στέγες των κτιρίων του εργοστασίου.

Ford Motor Ελλάς: Δυναμικό παρών στο 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Η Ford πλησιάζει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα

Τι δήλωσε ο Stuart Southgate, Director Sustainability, Environmental and Safety Engineering της Ford Europe:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι συνειδητοποιούμε την ανάγκη χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Καθώς κινούμαστε προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα σε όλο το κατασκευαστικό μας αποτύπωμα, οι επενδύσεις σε καινοτομίες όπως αυτή η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάνελ στη Βαλένθια δημιουργούν νέα ανανεώσιμη ενέργεια. Αυτό αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στη διαρκή φιλοδοξία της Ford να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου»

WRC: Το Ford Puma Rally1 έτοιμο για δράση το 2023

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, όλη η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο της Ford στο Almussafes είναι από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, όλη η ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων παραγωγής της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη είναι ήδη κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές.

Η Ford αναζητά διαρκώς τρόπους για να αυξήσει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος, φιλοδοξεί να χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές άνθρακα σε όλη την παραγωγή παγκοσμίως μέχρι το 2035.

Editorial