Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E των 351 ίππων, η οποία με τη μπαταρία των 98 kW προσφέρει αυτονομία έως και 550 χιλιόμετρα.

Η Ford Mustang Mach-E δίνει μία εντελώς διαφορετική οπτική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Προφανώς δεν είναι η Mustang που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν, ωστόσο παρά και τις δικές μας αρχικές επιφυλάξεις, μάλλον είναι καλύτερη! Και πριν αρχίσετε τα περίεργα σχόλια, θα σας το αναλύσουμε διεξοδικά.

Η Ford Mustang Mach-E GT στο «Golden Hall»

Με τη Ford Mustang Mach-E δεν περνάς απαρατήρητος

Αρχικά, η Mustang Mach-E είναι πληθωρική και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το μακρύ και δυναμικό καπό με τις έντονες ακμές κατά μήκος του και η κλειστή μάσκα, με το εμβληματικό λογότυπο με το θρυλικό άλογο, μαγνητίζουν τα βλέμματα. Μάλιστα, το επαληθεύσαμε στο έπακρο κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, με τα κεφάλια να περιστρέφονται έως και… 360 μοίρες στο πέρασμα της. Καθόλου υπερβολικό!

Η Ford Mustang Mach-E τα έχει… 150.000!

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Στο σύνολο του το αμάξωμα είναι μυώδες, επιβλητικό και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις καμπύλες με τις αιχμηρές γραμμές. Στο πίσω μέρος, τα φανάρια με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία φωτισμού, φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι αυτή είναι μία Mustang. Η κυρτή σχεδίαση της οροφής, εντείνει την ρευστή και σύγχρονη εμφάνιση που είχαν ως στόχο οι σχεδιαστές της.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις της Mustang Mach-E έχουμε και λέμε:

  • Μήκος: 4.713 χιλιοστά
  • Πλάτος: 1.881 χιλιοστά
  • Ύψος: 1.597 χιλιοστά
  • Μεταξόνιο: 2.984 χιλιοστά

Ford: 5 χρόνια εγγύηση για ξέγνοιαστα χιλιόμετρα

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Ένας νέος και ψηφιακός κόσμος στα ενδότερα της

Το εσωτερικό της Mustang Mach-E ξεχωρίζει για τον minimal σχεδιασμό του. Τα πάντα όλα… ελέγχονται από την κεντρική και κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής. Η διαγώνιος της αγγίζει τις 15,5 ίντσες, ενώ υπάρχει και μία ακόμα 10,2 ιντσών ως πίνακας οργάνων για τον οδηγό. Επιπλέον, η νέα Mustang Mach-E εξοπλίζεται με την προηγμένη γενιά του SYNC4 με διαθέσιμες περισσότερες από 80 ρυθμίσεις εξατομίκευσης.

Ford Explorer Plug-in Hybrid: Αποκτήστε το online!

Οι επιβάτες της Mach-E απολαμβάνουν εντυπωσιακή άνεση, με αρκετό χώρο για το κεφάλι, αλλά και τα πόδια τους. Μάλιστα, το επίπεδο δάπεδο διευκολύνει την… φιλοξενία ενός ατόμου στη μέση του πίσω καθίσματος.

Παράλληλα, για τις αποσκευές υπάρχουν διαθέσιμα 402 λίτρα, καθώς επίσης και επιπλέον 100 λίτρα χώρου κάτω από το εμπρόσθιο καπό για ένα μέρος των αποσκευών σας! Να σημειωθεί ότι ο χώρος αυτός είναι πλήρως αδιάβροχος, διαθέτοντας σύστημα αποστράγγισης!

Η Ford Motor Ελλάς υποστηρικτής του Electric Vehicles Conference

Με φουλ της τεχνολογίας η Ford Mustang Mach-E 

Πέρα από τη δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, η απουσία των κλασικών εξωτερικών χειρολαβών εντυπωσιάζει. Για να ανοίξουν οι πόρτες, αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί στην κολόνα του αμαξώματος.

Επίσης με τη λειτουργία «Phone As A Key», ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone του για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες ή να εκκινήσει τη Mustang Mach-E χωρίς την χρήση κλειδιού ή με το κινητό στην… τσέπη. Ακόμα κι αν το κινητό σας έχει κλείσει από μπαταρία, τότε στη μεσαία κολόνα κάνει την εμφάνισή του ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο για να βάλετε το PΙΝ σας.

Ford F-150 Lightning: «Ηλεκτρική» Pick-Up αστραπή!

Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση με 351 ίππους

Η Mustang Mach-E της δοκιμής μας εφοδιάζονταν με 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα κι έναν στον πίσω. Η ενέργεια πηγάζει από μία μεγάλη μπαταρία 98 kWh (καθαρή χωρητικότητα 88 kWh).

Η ισχύς φτάνει τους 351 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 580 Nm, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία με μία φόρτιση αγγίζει τα 550 χιλιόμετρα. Ωστόσο, στην πράξη μία πιο ρεαλιστική τιμή αυτονομίας είναι κοντά στα 400 χιλιόμετρα, ειδικά για όσους έχουν βαρύ… πόδι.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι η διαχείριση της ενέργειας της Mustang. Με λογική χρήση, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 19,4 kWh/100 χιλιόμετρα, ενώ εντός πόλης πέφτει εύκολα στις 14 kWh/100 χιλιόμετρα.

Επιπλέον υπάρχουν τρία διαφορετικά προφίλ οδήγησης, τα Whisper, Active και Untamed, τα οποία παραμετροποιούν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα. Παράλληλα, αλλάζουν τον τεχνητό ήχο του μοτέρ και διαφοροποιούν τα γραφικά της οθόνης, καθώς και τον εσωτερικό φωτισμό.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Mustang Mach-E, για το 100 χλμ./ώρα αρκούν μόλις 5,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα.

Για τη φόρτιση της Mach-E, σε wallbox των 7,4 kW απαιτούνται 13-17 ώρες για να φτάσει η μπαταρία από το 10 στο 80%, ενώ σε τριφασικό wallbox των 11 kW απαιτούνται 6-7 ώρες. Σε απλή οικιακή πρίζα ο αντίστοιχος χρόνος αγγίζει τις 20-26 ώρες.

Ford: Ηλεκτρικές λύσεις για όλα τα γούστα!

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Η Mustang Mach-E είναι η Mustang της νέας εποχής

Μετά από 7 ημέρες συμβίωσης με την Mustang Mach-E, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι ένα από τα πλέον απολαυστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα!

Επιπλέον, η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική, όπως και η ηχομόνωση. Οι ανοιχτοί αυτοκινητόδρομοι δεν είναι πρόβλημα για τη Mustang Mach-E, με την επιτάχυνση να είναι… ακαριαία. Την ίδια στιγμή μπορείς να κινηθείς εντυπωσιακά και σε δρόμους με στροφές, με την πρόσφυση να γεμίζει με σιγουριά τον οδηγό στο έπακρο.

Οι λόγοι που ξεχωρίζει το Ford Focus

Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει την πληροφόρηση που έχει ανάγκη ο… «ανήσυχος» οδηγός, ενώ και τα φρένα είναι δυνατά και ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Τέλος, πέρα από το fun to drive που προσφέρει, η Mustang Mach-E διαθέτει και πλούσιο εξοπλισμό, ακόμη και από την βασική έκδοση με την κίνηση στον πίσω άξονα, με τιμή από 63.779 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η τιμή της Mustang Mach-E που είχαμε στη διάθεση μας για δοκιμή, είναι στα 79.278 ευρώ. Ναι, είναι πολλά τα… λεφτά, αλλά τα γούστα και η τεχνολογία, κοστίζουν. Όπως κόστιζαν σε αρκετές περιπτώσεις και οι Mustang του παρελθόντος.

Από εμάς είναι ΝΑΙ

Σε γενικές γραμμές, η Ford Mustang Mach-E τιμά την ιστορία του ονόματός της, με τον δικό της… ηλεκτρικό τρόπο. Προφανώς, σε κάποιους δεν αρέσει ο συνδυασμός Mustang και ηλεκτροκίνηση, αλλά μόλις βρεθείς στη θέση του οδηγού της Mach-E, ξεχνάς τις όποιες επιφυλάξεις πιθανόν να είχες. Kαι στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που έχει σημασία.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γράτσος

abb_img
spot_img