«Ηλεκτρίζοντας» τον κόσμο με το Ford Explorer και την Lexie Alford

Η Lexie Alford, η νεότερη εξερευνήτρια του κόσμου, ξεκίνησε ένα επικό ταξίδι στον γύρο του κόσμου, με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer.

Η Lexie Alford, ο νεότερος άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε κάθε χώρα του κόσμου, ξεκίνησε την εκπληκτική της διαδρομή «Charge Around The Globe». Παρέα της στο ταξίδι που ξεκίνησε τις 8 Σεπτεμβρίου, είναι το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer. Με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας , η Lexie θα οδηγήσει σε 6 ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες. Προφανώς, στόχος της είναι να αποδείξει τις δυνατότητές της. Ταυτόχρονα, ελπίζει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Το Ford Explorer βάζει τον Indiana Jones σε… περιπέτειες!

Το ταξίδι της ενσωματώνει το πνεύμα «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η συναθλήτρια της περιπέτειας Aloha Wanderwell. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο, πριν από έναν αιώνα. Ειδικότερα, η Aloha χρησιμοποίησε ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της και αντιμετώπισε πολλά εμπόδια που απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις.

Ford Mustang Mach-E Rally παντός… εδάφους!

Όπως για παράδειγμα, να τραβήξουν βόδια το αυτοκίνητο από λάσπες στην Ινδία ή να το ρυμουλκήσουν για χιλιόμετρα με ανθρώπινη βοήθεια στην Κίνα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος καθιστούσε αδύνατη την αγορά καυσίμων.

Όπως η Aloha, έτσι και η Lexie θα χρησιμοποιήσει ένα Ford στην προσπάθειά της. Μάλιστα, το ηλεκτρικό Ford Explorer της Lexie είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προπαραγωγής. Ωστόσο, είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο όχημα παραγωγής, όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Το εν λόγω Explorer δεν διαθέτει ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που την περιμένουν. Βέβαια, αποτελεί ένα όχημα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της περιπέτειας, κρατώντας την ασφαλή, άνετη και έτοιμη για όλα.

Test Drive || Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS mHEV Auto: Ταξιδιάρα ψυχή!

«Ηλεκτρίζοντας» τον κόσμο με το Ford Explorer και την Lexie Alford

Το Ford Explorer στην πρόκληση «Charge Around The Globe»

Η έμπνευση από το ταξίδι της Aloha Wanderwell θα επηρεάσει κάπως τη σημερινή διαδρομή. Ωστόσο, η Lexie θα ακολουθήσει στο τέλος το δικό της μονοπάτι, καθώς θα αντιμετωπίζει άσχημες καιρικές συνθήκες, απρόβλεπτο έδαφος ή έλλειψη υποδομών φόρτισης. Παράλληλα, η Lexie υποστηρίζεται συνεχώς από ένα πλήρωμα ασφάλειας, γιατρούς και μηχανικούς.

«Είναι μια επική αποστολή, αλλά και μια δύσκολη περιπέτεια. Θα είναι σκληρή για το Explorer και με το χρόνο που θα σπαταλήσουμε μόνοι μας στο δρόμο θα είναι απαιτητική για μένα και το πλήρωμα υποστήριξης», δήλωσε η Lexie. «Είναι μία περιπέτεια που αξίζει να ζήσεις. Θέλω να εξερευνήσω νέα μέρη και να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους. Έτσι μάθω πώς προσπαθούν να κάνουν τις γωνιές του κόσμου καλύτερες».

Editorial