Η Ford στη «μάχη» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Δυναμική και πολυάριθμη σε συμμετοχές, η παρουσία για την ομάδα M-Sport Ford World Rally Team, στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

Ακούστε το άρθρο

H Ford είναι έτοιμη για μία ακόμη πολυάριθμη και δυναμική παρουσία στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Η διοργάνωση αποτελεί τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2023, που φέτος σηματοδοτεί μέσα σε εορταστικό κλίμα τα 70 χρόνια παρουσίας του εθνικού μας αγώνα στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή.

Από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα της Ford που συμμετέχουν στον αγώνα, είναι έτοιμα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ταυτόχρονα, σκοπός τους είναι να λάβουν σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες τους, στις 15 ειδικές διαδρομές της φετινής διοργάνωσης.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Διαθέσιμο το πρόγραμμα του αγώνα

Και η Ford στη «μάχη» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι συμμετοχές της Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC το 2019, Ott Tänak, μαζί με τον συνοδηγό του Martin Järveoja στο δεξί bucket, θα αποτελέσουν στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις την αιχμή του δόρατος για την ομάδα της Μ-Sport Ford World Rally Team. Τόσο στην ΕΚΟ Super Special Stage στην Πλατεία Νερού, όσο και στις απαιτητικές χωμάτινες ειδικές διαδρομές σε Κορινθία και Στερεάς Ελλάδα.

Προφανώς, άσσο στο μανίκι για το πλήρωμα θα αποτελέσει πολλοστή φορά το Ford Puma Rally1 Hybrid. Στο πλευρό τους θα είναι οι Pierre-Louis Loubet και Nicolas Gilsoul, με ένα ακόμα Ford Puma Rally1 Hybrid.

Test Drive || Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS mHEV Auto: Ταξιδιάρα ψυχή!

Κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, το τρίτο Ford Puma Rally1 Hybrid με το «9» στις πόρτες θα οδηγεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Μάλιστα, αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού στο WRC, μετά τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Μεξικού και Σαφάρι. Επιπλέον, στο δεξί κάθισμα της «πολεμικής μηχανής» της Μ-Sport Ford World Rally Team, θα είναι ο Βέλγος Frederic Miclotte.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η ασφάλεια πάνω από όλα!

Και η Ford στη «μάχη» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δυναμική θα είναι παρουσία της ομάδας και στην κατηγορία Rally2. Ειδικότερα, εκεί θα δούμε το αντίστοιχων προδιαγραφών Ford Fiesta με πληρώματα τους Adrien Fourmaux-Alexandre Coria και Grégoire Munster-Louis Louka. Μάλιστα, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πέσει και επίσημα η αυλαία του Πρωταθλήματος Νέων (JWRC) για το 2023. Ένας θεσμός, στον οποίο οι επόμενοι αστέρες του WRC, συμμετέχουν με το αξιόπιστο και άκρως ανταγωνιστικό Ford Fiesta Rally3.

Επιπλέον, με αυτοκίνητο ίδιων προδιαγραφών θα συμμετέχει στο φετινό αγώνα και ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας. Ο 2 φορές πρωταθλητής στη χώρα μας στην κατηγορία F2, θα έχει συνοδηγό στο Fiesta Rally3, τον Γιώργο Κακαβά. Συνολικά, 24 θα είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας, τα οποία θα λάβουν μέρος στον φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

abb_img