Τα ηλεκτρικά σχολικά της Thomas Built Buses «γράφουν» ιστορία

Τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία της Thomas Built Buses και της Proterra, πρωταγωνιστούν στις βιώσιμες σχολικές μεταφορές των ΗΠΑ.

Οι σχολικές μεταφορές στις ΗΠΑ έχουν αποκτήσει άρωμα «ηλεκτρισμού», καθώς τα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Μάλιστα, η εταιρεία κατασκευής σχολικών λεωφορείων Thomas Built Buses (TBB) και η εταιρεία κατασκευής μπαταριών Proterra, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι τα ηλεκτρικά σχολικά τους λεωφορεία έχουν διασχίσει στη Βόρεια Αμερική, περισσότερα από 1 εκατομμύριο μίλια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παραδοσιακά σχολικά λεωφορεία που χρησιμοποιούν diesel για την κίνησή τους, είναι μία από τις αιτίες για πρόκληση άσθματος και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων. Δεδομένου ότι περισσότερα από 25 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το σχολικό λεωφορείο, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί προτεραιότητα.

Το Tracker OX EV σηκώνει τα… πάντα!

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία Saf-Liner C2 Jouley της Thomas Built Buses

Το ηλεκτρικό λεωφορείο της TBB, το οποίο έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου μιλίων είναι το Saf-Liner C2 Jouley. Το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο χρησιμοποιεί την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τη μπαταρία της Proterra. Αυτή έχει ενεργειακή χωρητικότητα 226 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 220 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, το Saf-Liner C2 Jouley μπορεί να χωρέσει έως και 81 επιβάτες, ενώ διαθέτει και πολυκάμερα NS PV360, για να έχει ο οδηγός θέαση 360 μοιρών. Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά λεωφορεία Saf-Liner C2 Jouley, τα οποία μεταφέρουν μαθητές, είναι περισσότερα από 300.

«Πράσινα ΤΑΞΙ»: Άνοιξε η πλατφόρμα με επιδότηση 22.500 ευρώ

Ο πρόεδρος της Proterra, Chris Bailey, τόνισε:

«Η υπέρβαση του 1 εκατομμυρίου μιλίων από τα ηλεκτρικά μας λεωφορεία, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στο δρόμο για ένα ηλεκτρικό μέλλον χωρίς εκπομπές. Με τις μηδενικές εκπομπές εξαγωγής, τα ηλεκτρικά λεωφορεία συμβάλλουν σε καθαρότερο αέρα και υγιέστερες κοινότητες.

Μαζί με τους συνεργάτες μας στην TBB δημιουργήσαμε τα λεωφορεία και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τα σχολεία και τις κοινότητες σε ολόκληρη την Αμερική, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μετάβασης σε μεταφορές μηδενικών εκπομπών».

Winnebago eRV2: «Εξηλεκτρισμένος» και ο τουρισμός

Ο διευθυντής της ομάδας Embility Freightliner Specialty, Nick Rini, δήλωσε:

«Η επίτευξη ενός εκατομμυρίου μιλίων με το C2 Jouley είναι μία απόδειξη της δέσμευσής μας για βιώσιμες μεταφορές. Αλλά και της συνεχιζόμενης επιτυχίας του καλύτερου ηλεκτρικού προϊόντος μας και της εταιρικής σχέσης με την Proterra. Μαζί ανοίγουμε το δρόμο για ένα καθαρότερο και αποτελεσματικότερο μέλλον για τα παιδιά, τις κοινότητες και τη βιομηχανία μεταφορών».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!