Η Honda ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά από το 2030 

Η Honda μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την ολοκληρωμένη της στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να παρουσιάσει 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά… μόνο στην αγορά της Κίνας.

Η Honda δήλωσε ωστόσο ότι “οραματίζεται να εξάγει αυτά τα μοντέλα από την Κίνα”… κάποια μέρα.

honda

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε προηγουμένως μοιραστεί τους στόχους της για 100% πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2040.

Όσον αφορά τα BEV, η Honda παραμένει αρκετά βήματα πίσω αφού στην πραγματικότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή προσφέρει μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το Honda E στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η CUPRA εξηλεκτρίζεται πλήρως μέχρι το 2030

Πρόσφατα, η Honda ανέφερε ότι το “Prologue”, θα φτάσει στις ΗΠΑ το 2024 και θα βασιστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα Ultium της GM, ενώ προβλέπει πωλήσεις 500.000 BEV έως το 2030.

Η Honda παρουσιάζει ηλεκτρικά οχήματα για την Κίνα στο πλαίσιο της νέας της στρατηγικής

Σε δελτίο Τύπου, η Honda μοιράστηκε τη νέα της στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση και αποκάλυψε τα δύο πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που θα διατεθούν στους καταναλωτές.

Επιπλέον, η Honda δήλωσε ότι όλα τα νέα μοντέλα στην Κίνα μετά το 2030 θα είναι ηλεκτρικά (είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό περιλαμβάνει και τα υβριδικά, όχι μόνο BEV).

honda

Δύο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2022 ως μέρος της νέας ηλεκτρικής “Ε. N: Series” της Honda.

Το «e:» προέρχεται από το «e: Technology», το εμπορικό σήμα για τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης με τις οποίες η Honda προσπαθεί να πετύχει τους στόχους για ουδετερότητα από τον άνθρακα.

Το γράμμα «Ν» σημαίνει «Νέο» αντιπροσωπεύοντας τη δημιουργία μιας νέας αξίας που συμβαδίζει με τη νέα εποχή της κινητικότητας.

Η Honda μοιράστηκε τα σχέδια της σχετικά με την εισαγωγή συνολικά δέκα μοντέλων της σειράς e: N μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται τα e: N COUPE Concept, e: N SUV Concept και e: N GT Concept.

Η Honda δήλωσε ότι στόχος της είναι να ξεκινήσει τις πωλήσεις αυτών των τριών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκινητοβιομηχανία και ΠΟΥ κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις

Μέχρι στιγμής, η Honda εστιάζει στην Κίνα. Ωστόσο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ρητά ότι «οραματίζεται να εξάγει αυτά τα μοντέλα από την Κίνα».

Αυτή τη στιγμή η Honda διαθέτει δύο νέα εργοστάσια παραγωγής ειδικά για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Ο στόχος τους για την έναρξη της παραγωγής σε αυτά είναι το 2024.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!