Η Hyundai ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Healthy Seas

Η Hyundai προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας της με τη Healthy Seas, τον οργανισμό προστασίας των θαλασσών, για έναν ακόμη χρόνο.

Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία της Hyundai με τη Healthy Seas αφορά την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης και την καλλιέργεια βιώσιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Επιπλέον, η συνεργασία τους στοχεύει στην υποστήριξη μιας κυκλικής οικονομίας.

Η ανανέωση της συνεργασίας της Hyundai και της Healthy Seas ακολουθεί την επιτυχημένη πρώτη χρονιά συνεργασίας για το 2021. Συγκεκριμένα, εντός του 2021 προχώρησαν σε 11 ενέργειες σε 7 διαφορετικές χώρες.

Ηyundai Ioniq 5: Αυτό είναι το παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς!

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία της Hyundai με τη Healthy Seas

Η συνεργασία των δύο φορέων περιλαμβάνει δραστηριότητες συλλογής απορριμμάτων αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η συλλογή απορριμμάτων αφορά τον καθαρισμό παραλιών και την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα) μέσω καταδύσεων. Επιπλέον, τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά και τοπικές κοινωνίες. Τονίζουν, μάλιστα, τη σημασία των καθαρών θαλασσών.

Ηyundai: 17 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030

Το project στην Ιθάκη και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Το πρώτο έργο της συνεργασίας της Hyundai  με τη Healthy Seas αφορούσε το νησί της Ιθάκης. Συγκεκριμένα, 45 εθελοντές, 20 δύτες και 15 οργανισμοί καθάρισαν 4 παραλίες και 2 όρμους. Ανέκτησαν, δηλαδή, 5 τόνους δίχτυα ψαρέματος, 32 τόνους μετάλλων και 39 τόνους πλαστικών απορριμμάτων.

Η Hyundai ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Healthy Seas

Επιπλέον, πραγματοποίησαν καταδυτικές αποστολές για την ανάκτηση διχτύων φαντασμάτων και στις ακόλουθες περιοχές:

  • Ijmuiden (Ολλανδία)
  • Λαμπεντούζα (Ιταλία)
  • Newcastle (Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Norderney (Γερμανία)
  • Tossa del Mar (Ισπανία)

Hyundai: Τέλος οι κλασικές πόρτες πορτμπαγκάζ!

Η Hyundai χρησιμοποιεί τα δίχτυα

Η Hyundai χρησιμοποίησε τα συλλεγμένα δίχτυα μαζί με νάιλον απόβλητα για τη δημιουργία του βιώσιμου νήματος ECONYL. Το εν λόγω υλικό, μάλιστα, χρησιμοποίησαν στην παραγωγή ταπέτων του Ioniq 5.

Η Hyundai ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Healthy Seas

Επιπρόσθετα, μέσα στο 2022 το ECONYL θα βρίσκεται και στα αυτοκίνητα Hyundai των συνεργατών της κορεάτικης φίρμας. Ακόμη, θα μπορεί να το συναντήσει κανείς σε χαλιά στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και σε επώνυμα δώρα.

Η Veonika Mikos, director της Heathy Seas, δήλωσε:

«Η ανανέωση της συνεργασίας μας με τη Hyundai Motor θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις περιοχές όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε. Ακόμη, θα κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα αρχίζοντας τις δράσεις στην Ασία».

Charge myHyundai: Η φόρτιση που… «πρασινίζει»

Ο Michael Cole, πρόεδρος και CEO της Ηyundai Motor Europe, δήλωσε:

«Για τη Hyundai, ως εταιρεία με στόχο τη βιωσιμότητα, δεν είναι απλώς μια τάση αλλά μια κοινωνική ανάγκη. Μέσω της συνεργασίας μας, λοιπόν, με τη Healthy Seas, μπορούμε να έχουμε μια θετική επίδραση στο περιβάλλον καθώς και τις τοπικές κοινωνίες».

 

 

abb_img