Η Hyundai εξετάζει σύστημα μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Hyundai μαζί με την Factorial Energy αναπτύσσουν την τεχνολογία FEST για μπαταρίες στερεάς κατάστασης, κατοχυρώνοντας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η Hyundai κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για ένα καινοτόμο σύστημα μπαταριών στερεάς κατάστασης. Σε αυτό το εγχείρημα, η κορεάτική μάρκα έχει συνάψει συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Factorial Energy.Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά «σύστημα μπαταριών πλήρως στερεάς κατάστασης εφοδιασμένο με συσκευή πίεσης».

Ουσιαστικά, καλύπτει ένα σύστημα πλήρως στερεάς κατάστασης με συσκευή πίεσης, το οποίο διατηρεί σταθερή πίεση σε κάθε στοιχείο από τους ρυθμούς φόρτισης και εκφόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι ένα ενός υγρού ελέγχει την πίεση, ωστόσο ο ηλεκτρολύτης είναι στερεός, όπως συνήθως με τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Hyundai Motor: Στο επίκεντρο το υδρογόνο και η τεχνητή νοημοσύνη

Ποια είναι η Hyundai που συνεργάζεται με τη Factorial Energy;

Για τους μη μυημένους, η Factorial Energy, γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία της FEST (Factorial Electrolyte System Technology). Πλέον, είναι και η συνεργάτιδα εταιρεία, της ιαπωνικής μάρκας στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας. Ακόμη, να σημειώσουμε πως η FEST προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια και αυξημένη ασφάλεια σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Hyundai και KIA δημιουργούν ελαστικά με ενσωματωμένες αλυσίδες

Τον Απρίλιο του 2021, η Factorial Energy παρουσίασε κυψέλη 40 Ah με στερεό ηλεκτρολύτη, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή διατήρηση χωρητικότητας. Η εταιρεία συνεχίζει τις παραγωγές, με τη νέα εγκατάσταση Methuen, που δεν παράγει έως 200 MWh ετησίως.

ο Hyundai Ioniq 5 N δεν μασάει στο Goodwood

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2023, η Factorial άνοιξε μια εγκατάσταση ανάπτυξης και παραγωγής στο Methuen, ένα προάστιο της Βοστώνης της Μασαχουσέτης. Ειδικότερα, τα κεφάλαια για την κατασκευή προήλθαν, μεταξύ άλλων, από έναν γύρο χρηματοδότησης 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022, με επικεφαλής τον όμιλο Stellantis και τη Mercedes-Benz. Η νέα μονάδα θα παρέχει χώρο για τη συναρμολόγηση μπαταριών με ετήσια ισχύ έως 200 MWh.

Τέλος, μόλις πρόσφατα, η Factorial Energy είχε παραδώσει δείγματα Α των μεταλλικών κυψελών λιθίου 100 Ah σε παγκόσμιους OEM για σκοπούς δοκιμής. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε ονόματα, πιθανόν οι 3 εταιρείες που αναφέραμε παραπάνω συμμετείχαν σε αυτό.

abb_img
spot_img